Udruženja: Biće zastrašivanja i pretnji na izborima za mesne zajednice, samo hrabro i bez straha

Više grupa građana i udruženja uputilo je danas apel gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću da kao prvi čovek grada omogući "fer i regularne izbore za članove saveta mesnih zajednica".
Udruženja: Biće zastrašivanja i pretnji na izborima za mesne zajednice, samo hrabro i bez straha
Foto: 021.rs
Oni ga pozivaju da se obrati građanima Novog Sada i da im obeća da će izbori za članove saveta mesnih zajednica proteći u miru, bez pritisaka, pretnji i neregularnosti. 
 
"Gradonačelnik je u više navrata pozvao građane da se kandiduju za članove saveta mesnih zajednica i da kroz njih pokreću promene, a ne kroz "zelene inicijative" i peticije. Mnogi Novosađani i Novosađanke su se odazvali, kao nezavisni, samostalni i samoorganizovani kandidati. Građani i građanke koji su se kandidovali, veruju da još uvek postoji mogućnost promene kroz institucije sistema koje su okupirane, a koje im po zakonu pripadaju. Oni uživaju apsolutnu podršku svojih komšija, što je izazvalo pometnju i reakcije u redovima  vladajuće stranke, nedolične slobodarskom gradu", navodi se u proglasu.
 
U saopštenju se dodaje da se već nekoliko dana, kroz opskurne medije, iznose neistine o kandidatima, presretanja, "dobronamerni saveti", pretnje.
 
"Do nas dolaze i nezvanične informacije da će se na dan izbora organizovane grupe, poznate po svojim dosijeima, okupljati u lokalnim kafeima sa namerom da zastrašuju građane. Imena koja se spominju, kao i njihove fotografije ispred mesnih zajednica koje smo dobili, su opšte poznata široj javnosti, te društvo koje ne pristaje gradonačelniku Novog Sada, ali se nažalost često dovode sa njim u vezu. Klica promene se na ovaj način neće ugasiti, naprotiv, samo će ojačati", tvrde akivisti.
 
"Pozivamo Novosađanke i Novosađane da u nedelju izađu na izbore dignutih glava i da glasaju po sopstvenoj savesti, hrabro i bez straha, jer mesne zajednice su stvar komšija, a ne partija", zaključuje se.
 
Saopštenje potpisuju: Ekološki front, Dunavac (Šodroš), Sačuvajmo Liman od betona, ZA zeleno Novo naselje, Sačuvajmo park kod muzeja, Svet i Dunav, Udruženje rekreativnih ribolovaca Šodroš Dunavac, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, Pokret Odbranimo šume Fruške gore, Udruženje za zaštitu šuma i Omladinski centar CK13.
 
Podsetimo, izbori za članove saveta mesnih zajednica održavaju se u nedelju od 7 do 20h u ukupno 42 novosadske mesne zajednice. Kako bi glasali, građani treba da sa sobom imaju lična dokumenta.
  • Ogi

    13.06.2021 20:12
    #OslobodimoSeSekti90ih
    #SlobodanNoviSad
    #SlobodnaVovodina
    #SlobodnaSrbija

    #DoPobedeNadOkupatorom
  • Limani

    13.06.2021 14:26
    Pobeda
    Danas se Nole bori za Rolan Garos a mi za Limane! Bez straha, da sns uvidi da je ovo početak njihovog kraja.
  • Odbranimo Šodroš

    13.06.2021 12:12
    na Telepu ispred mesne zajednice mini autobus!
    Kola koja dovoze ljude na glasanje idu u suprotnom smeru jednosmernim ulicama (znači ne poznaju kraj)

    Ne zaboravite, svaka promena počinje LOKALNO! GLASAJTE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti