Rebalans budžeta Vojvodine u četvrtak na razmatranju u Skupštini APV

Predlog rebalansa budžeta Vojvodine za ovu godinu naći će se pred poslanicima Skupštine APV u četvrtak, 17. juna.
Rebalans budžeta Vojvodine u četvrtak na razmatranju u Skupštini APV
Foto: 021.rs
Kako je 021.rs već pisao, rebalansom se budžet povećava sa 75,2 milijarde na 77,5 milijardi dinara zbog prenošenja viška prihoda iz ranijih perioda, ali i novca koji će postati likvidan i ubrzo biti trošen.
 
Na dnevnom redu su i izmene prostornog rasporeda i broja srednjih škola u Vojvodini, o kojima se još uvek ništa konkretno ne zna.
 
Poslanici će razmatrati i izveštaje o poslovanju Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu za 2020. godinu, kao i izveštaje o poslovanju fonda "Evropski poslovi" za 2019. i 2020. godinu.
 
Kad je reč o rebalansu budžeta, on će doneti veće sume u budžetima pojedinačnih sekretarijata. Najveću korist imaće pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, koji će umesto na 2,2 milijardi računati na 3,8 milijardi za svoje kapitalne projekte. 
 
Detalje predloženog rebalansa, koji je krajem maja usvojila Pokrajinska vlada, saznajte OVDE.
 
Sednica počinje u 10 sati.
  • gagi

    15.06.2021 20:47
    razvoj
    sta vojvodina dobija nvim ustavom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti