Spremite se za petak. Pogledajte šta vas očekuje

Sve je u redu - petak je.
Spremite se za petak. Pogledajte šta vas očekuje
Foto: 021.rs
Konačno je petak i nadamo se da vam je subota slobodna. Ako idete na godišnji odmor, onda još bolje.
 
Vreme toplo, ali...
 
Meteorolozi kažu da će u petak vreme biti toplo, ali i malo ili umereno oblačno. 
 
Ukoliko krećete oko sedam sati na posao, temperatura će biti oko 22 stepena Celzijusa, a sat vremena kasnije biće 25°C. Već oko devet časova biće prilično toplo - 28 stepeni Celzijusa. Poželećete da obučete kupaći i uskočite u neki bazen.
 
Temperatura će nastaviti da raste sve do 14 časova, kada će dostići dnevni maksimum od 32°C i ta temperatura će vas ispratiti i kada se budete vraćali s posla kuće. Od 18 časova krenuće postepeno da opada, ali će večernja temperatura biti prilično visoka tako da otvorite širom prozore ili upalite klima uređaje.
 
Još bolje od svega toga, izađite napolje, budite u parku ili kraj reke i osvežite se.
 
Na šta obratiti pažnju
 
Delovi grada biće u petak bez vode. Bez vode će od 8 do 15 časova biti deo Privrednikove ulice, od Ulice Nova (albus) do nadvožnjaka (kružni tok).
 
Tu je i isključenje struje, standardno. U nekom trenutku bez električne energije biće Železnička, Vojvođanskih brigada i Devet Jugovića, a detaljnije informacije pogledajte na OVOM LINKU.
 
Ako vam se čita nešto, možete otići do Gradske biblioteke, koja je u petak pripremila popust na učlanjenje.
 
Kuda ići
 
Petkom je lako isplanirati gde da idete. Kuda god zađete, pronaći ćete mesto na kom ćete moći da se odmorite, osvežite ili barem proveselite uz muziku.
 
Svakako kulturni događaj dana biće otvaranje 66. Sterijinog pozorja, u 20 časova, a na otvaranju će se igrati "Gospođa ministarka".
 
Festival filmskih autorki počinje u petak, u 19 časova, u Galeriji Matice srpske i trajaće dva dana, a ako propustite otvaranje, možete da svratite do Doma b-612, gde će u 22:30 početi žurka otvaranja ovog festivala.
 
I ovog petka možete nekom da pomognete, a poseban pogled ide ka Futogu, gde će, u KC Mladost, u 17 časova početi humanitarni bazar i koncert "Pojačaj!", na kojem će nastupiti pet bendova. The Future, Hedy Soul, Odliv mozgova, Kontra i Jamiroquai tribute nastupaće kako bi se pomoglo dvadesetjednogodišnjem Nemanji Kantaru.
 
Ukoliko ste za ples, u 20 časova, u Zenitu, organizuje se Sensual & Salsa Night. Ako ste za malo elektronske muzike, u KC Lab, u 18 časova, svoj set za vas pušta popularni MKDSL
 
Međutim, ukoliko ste ipak raspoloženi za neki film, u Crnoj kući, u 19 sati, prikazaće se "Obični ljudi i neobični životi" Erika Romera.
 
Ako se zaputite prema Petrovaradinskoj tvrđavi, možete u 19:30 da skrenete i u Prostor, gde će se prikazati filmovi "Asimetrija" i "Who the fuck are you". 
 
U slučaju da ste propustili.
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
 
 
 
 
Tekst "Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu" je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • MM

    18.06.2021 06:01
    Ko ume vidi lepo
    Tekst je prelep, odiše pozitivnom, a još uvek nisam otupela da mi je sve mračno. U ovom lepom tekstu možete naći vaše emocije i uh uh kakvom ste psihičkom stanju, A kome ne ovaj tekst mračan, taj pod hitno da menja pogled na sebe i svet dok još nije kasno.
  • Husar

    17.06.2021 22:33
    Dajte jos malo splavova i urlanja , tisina je u gradu!Strand je prekrasan, Budva je nekada bila lepsa i tisa.
  • Omg

    17.06.2021 22:08
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti