Šta vas očekuje u Novom Sadu? Daj nam sunca, al' ne toliko

Došlo se i do sredine radne nedelje, a vrućina "galopira".
Šta vas očekuje u Novom Sadu? Daj nam sunca, al' ne toliko
Foto: 021.rs
Ponovo je pred nama jedan topao dan, a na vama je da smislite načine na koje ćete da se rashladite.
 
Vreme je za hladovinu
 
Biće toplo od ranog jutra. Oni koji na posao idu između šest i sedam prolaze još i dobro, sa 25 stepeni Celzijusa. Dok oko osam budete sedeli u kolima, slušali Radio 021, napolju će temperatura biti 28°C, a sat vremena kasnije preći će 30. podeljak.
 
Nastaviće da raste sve do 14 časova, kada će doći do svog maksimuma od 36 stepeni Celzijusa, najavljuju meteorolozi. Gosti u kafićima će uzimati menije sa stolova, ne da bi pogledali šta će da pojedu ili popiju, već da bi im parče plastificiranog kartona poslužilo kao jednokratna lepeza za blago rashlađivanje od toplote.
 
Ne brinite, toplotu ćete osetiti, pogotovo kada u saobraćajnom špicu, između 15 i 16 časova, krenete da se vraćate kući. Autobuse GSP-a je, verovatno, najbolje izbeći, jer ako je napolju 36 stepeni Celzijusa, onda zamislite "pakao" unutra.
 
Uveče će temperatura takođe biti oko 30 stepeni Celzijusa, pa je najbolje prošetati napolju, nekako se izmoriti da kod kuće samo zaspite i ne osetiti toplotu.
 
Treba da znate i ovo
 
Letnji red vožnje autobusa GSP-a počeće da važi od srede, 23. juna, a istog dana linija 13 promeniće trasu kretanja. Novi red vožnje podrazumeva vremenske korekcije autobuskih polazaka, usklađene sa potrebama korisnika usluga prevoza u narednim mesecima. Da ne zakasnite na posao, proverite sajt GSP-a kako biste znali koji bus treba da "uhvatite".
 
Tu su i isključenja struje, naravno. Bez struje od 11:30 do 13:30 biće Futoška 111-125, Ruđera Boškovića 22-48, 21-49, bb, Novaka Radonjića 1 i Higijenski zavod.
 
Montažni objekat Doma zdravlja "Novi Sad" na Limanu IV biće premešten od srede, 23. juna u objekat "Jovan Jovanović Zmaj". Razlog tome je - vrućina. U pitanju je objekat u kom se rade brzi antigenski testovi za pacijente koji idu na bolničko lečenje i sve vidove hemo i bio terapije.
 
Ako kojim slučajem sutra bude prosipanja mleka kod Novosadskog sajma, znajte da su to u pitanju Udruženi proizvođači mleka, koji u sredu imaju sastanak zbog "nenormalno niske otkupne cene sirovog mleka koja u prethodnih šest godina u proseku iznosi nepunih 30 dinara po litru".
 
Gde ići, šta raditi...
 
Štrand je uvek opcija, pogotovo kada su ovako topli dani. Oslobodite sebe, skinite neudobne pantalone i konačno navucite kupaći kostim zbog kojeg ste na zimu i proleće išli u teretanu.
 
Sterijino pozorje i Zmajeve dečje igre su i dalje aktuelni, pa možete pronaći nešto za sebe i mališane.
 
Za ljubitelje muzike u sredu je možda i najzanimljiviji događaj će biti promocija ploče "Angel's Breath" Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube. Razgovor o ploči, dvojici poznatih umetnika, emitovanje spotova i filma počeće u 20 časova, u Bulevar Books-u.
 
Biće zanimljivo i u Katoličkoj porti, gde će u 16 časova početi proslava 70. rođendana Francuskog instituta u Srbiji. Biće slikanja na ulici, muzičkih nastupa, tako da je na vama samo da se pojavite i poželite dobrim ljudima uspešan rad i u budućnosti.
 
U Dunavskom parku, u 20 časova, moći ćete da prisustvujete komičnom mjuziklu "Kis"
 
Ako ste propustili...
 
Portal 021.rs vam svakodnevno donosi priče od značaja za Novi Sad i Novosađane. Ne propustite one koje su privukle veliku pažnju, a ne zaboravite i da nas zapratite na Instagramu:
 
 
 
 
 
Tekst "Šta vas očekuje u naredna 24 sata u Novom Sadu" je autorsko delo i ne može se kopirati na druge platforme i sajtove bez prethodne dozvole redakcije portala 021.rs.
  • Omg

    22.06.2021 20:45
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti