Autobus za vakcinaciju u novosadskim naseljima u kojima žive marginalizovane grupe

Grad Novi Sad obezbedio je mobilni punkt za vakcinaciju i informisanje o imunizaciji u naseljima u kojima pretežno žive najugroženije grupe građana.
Autobus koji je u saradnji sa Domom zdravlja "Novi Sad" adaptiran u mobilni punkt za imunizaciju u naseljima Veliki rit, Adice, Šangaj, Depresija i Bangladeš, a vakcinisano je 92 osoba i revakcinisano njih 57.
 
Mobilni tim i volonterka Ujedinjenih nacija za razvoj su obišli naselja i u razgovoru sa stanovnicima promovisali važnost imunizacije.
 
U okviru programa "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji" Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ pružili su podršku u realizaciji projekta u oblasti informisanja, prevencije i imunizacije građana u podstandardskim naseljima Novog Sada. 
 
Na inicijativu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Crveni krst Srbije je za 29 gradova i opština obezbedio porodične higijenske pakete pomoći podstandardskim naseljima prilikom prijave za imunizaciju. Grad Novi Sad je dobio 700 paketa.
 
Paketi sadrže zaštitne maske, alkohol za dezinfekciju, toalet papir i sapun.
 
Koordinatorka za romska pitanja Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, Radmila Zećirović, u saradnji sa Crvenim krstom,  od 15. do 28. juna je organizovala podelu porodičnih higijenskih paketa u ovim naseljima, a stanovnicima je podeljen i materijal sa osnovnim informacijama o vakcinaciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti