Mlada Novosađanka slavila na međunarodnom debatnom takmičenju

Novosađanka Jelena Zorić pobedila je na debatnom takmičenju u kom su učestvovali mladi iz šest evropskih zemalja.
Mlada Novosađanka slavila na međunarodnom debatnom takmičenju
Foto: 021.rs (Novo kulturno naselje)
Prvo takmičenje u okviru internacionalnog debatnog projekta "Debate Your Issue" pripalo je novosadskom timu. 
 
Novosadski tim okuplja organizacija Novo kulturno naselje, koja je jedan od učesnika projekta.
 
Takmičenje se sastojalo iz kvalifikacija i finala, gde je oko 30 mladih ljudi debatovalo na teme ljudskih prava i jednakosti. Jelena se u finalu takmičila protiv dvoje učesnika iz Belgije i jednog iz Poljske. 
 
 
Osim Jelene, u kvalifikacijama nastupili su još Dejana Golić, Ines Savuljić, Tijana Nikolić, Mihajlo Tornjanski i Veljko Svorcan.
 
Samom takmičenju je prethodila priprema u prethodnim mesecima, tokom kojih su se učesnici, u saradnji sa timom Novog kulturnog naselja, upoznali sa debatnim sistemom, pisali članke na različite teme i proizvodili video snimke, učestvovali na radionicama i predavanjima na kojima su diskutovali o različitim relevantnim temama današnjice poput medija, aktivizma, klimatskih promena, mobilnosti mladih, Evropske Unije, izgradnje zajednice.
 
Naredno takmičenje će se održati u Poljskoj, u Vroclavu, a nakon toga, od 22. do 25. jula, sledi takmičenje u Novom Sadu, na kom će Novo kulturno naselje biti domaćin učesnicima i partnerima iz šest evropskih zemalja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti