Matijević kupio autobusku stanicu ATP Vojvodina za 2,23 miliona evra

Kompanija MAT - Real estate, u većinskom vlasništvu biznismena Petra Matijevića, kupila je nikad zaživelu autobusku stanicu ATP Vojvodina, po ceni od 2.230.000 evra, saznaje 021.rs.
Matijević kupio autobusku stanicu ATP Vojvodina za 2,23 miliona evra
Foto: 021.rs
Autobuska stanica ATP Vojvodina bila je ponuđena na prodaju po ceni od 2.226.916 evra, što je za oko 700.000 evra manje u odnosu na prvu, neuspelu prodaju.
 
Osim Matijevića, za autobusku stanicu na uglu Sentandrejskog puta i Puta novosadskog partizanskog odreda, bilo je zainteresovano i preduzeće NES iz Banja Luke, koje je dostavilo ponudu od 2.227.016 evra. 
 
Predstavnici kompanije MAT - Real estate kratko su poručili za 021.rs da će objekat verovatno dati u zakup nekom privrednom subjektu, da neće biti stanica, ali i da nemaju nameru da ga ruše. 
 
 
MAT - Real estate je već kupio deo imovine nekadašnjeg ATP Vojvodina. Na jednoj od prethodnih prodaja, u vlasništvo Matijevića došao je novi servis, koji je kupljen za 1,45 miliona evra. 
 
 
 
Stanica je građena tokom 2005. i 2006. godine, kako bi bila nova međumesna stanica u Novom Sadu. Međutim, projekat nikad nije zaživeo, zbog čega investitor Ilija Dević i dalje vodi borbu na sudovima. Prodaja stanice omogućava da se isplati samo deo preostalih potraživanja, jer ATP-u ostaje da isplati još oko 830 miliona dinara poveriocima prvog reda i 945 miliona dinara poveriocima četvrtog reda.
 
Investitor Ilija Dević je 22. juna Privrednom sudu u Novom Sadu predao predlog za povlačenje oglasa prodaje autobuske stanice, jer, kako je naveo, "nakon prethodne prodaje kupci nisu ušli u posed, jer je prodaja obavljena nezakonito i predmet je sudskog spora". Između ostalog, tražio je i da se sutkinja Biljana Subotić izuzme iz predmeta. 
 
Dević je u martu saopštio kako se "priprema teren da kompleks ATP Vojvodina kupi neko kome će Grad Novi Sad dozvoliti da obavlja delatnost". Kako je naveo, iako je od početka imao svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju i rad nove autobuske stanice i servisnog centra u Novom Sadu, već 14 godina traje serija sudskih procesa "sa ciljem da se ta investicija otme".
  • Logi

    03.07.2021 00:06
    otkud
    mu tolko novca
  • Ja

    02.07.2021 21:50
    Kerovi
    Mi na poslu davali kerovima njegovu salamu i neće da jedu, koji im je!
  • Pawlle

    02.07.2021 16:51
    Uhapsiti gojkovicku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti