Iz budžeta Vojvodine 76,3 miliona zdravstvenim ustanovama, 36 miliona Srpskoj pravoslavnoj crkvi

Pokrajinska vlada na današnjoj sednici opredelila je 76,3 miliona dinara za potrebe adaptacije i opremanja zdravstvenih ustanova u Vojvodini.
Iz budžeta Vojvodine 76,3 miliona zdravstvenim ustanovama, 36 miliona Srpskoj pravoslavnoj crkvi
Foto: 021.rs
Doneto je rešenje da se Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Vasa Savić" u Zrenjaninu usmeri 30 miliona dinara za adaptaciju i proširenje sistema medicinskih gasova za potrebe kontinuiranog i stabilnog snabdevanja kiseonikom.
 
Institutu za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici usmereno je 27,2 miliona dinara za opremanje mikrobiološke laboratorije, a Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine pet miliona dinara za finansiranje investicionog održavanja i opremanja Službe za neonatologiju i smeštajnog prostora za majke pratilje.
 
Na današnjoj sednici doneto je i rešenje da se Institutu za onkologiju Vojvodine usmeri 14,1 milion dinara za nabavku opreme za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.
 
Za finansiranje projekta spoljnog uređenja objekta Velnes centra u Adi Pokrajinska vlada izdvojila je 69,8 miliona dinara.
 
Pokrajinska vlada opredelila je Srpskom narodnom pozorišta 62,4 miliona dinara za zamenu postojećeg čilera s rashladnim agregatima u verziji toplotne pumpe i 15,5 miliona dinara za rekonstrukciju dekorativnog osvetljenja.
 
Za završetak projekta "Uređenje trotoara i staza u centru naselja Lovćenac" u opštini Mali Iđoš izdvojeno je 26,3 miliona dinara, dok je za programe modernizacije infrastrukture osnovnih i srednjih škola u Ravnom Selu, Senti, Grebencu, Belom Blatu, Maradiku, Kruščiću i Beloj Crkvi usmereno 12 miliona dinara.
 
Pokrajinska vlada finansiraće sa 36 miliona dinara prvu fazu radova na obnovi objekta Srpske pravoslavne crkvene opštine u Novom Sadu.
  • GAVRA

    01.07.2021 14:52
    Koje budale.
    Važnije se moliti nego jesti i živeti.
  • malteista

    01.07.2021 09:48
    Srebroljublje je greh, ali ovi "vernici" i "sveštenici" kojima daju novac, očigledno ignorišu osnovne postulate hrišćanstva.
  • Garica

    01.07.2021 07:45
    Bože, oprosti
    i učini da se Crkva odrekne ovih para u korist ustanova za smeštaj dece ometene ua razvoju, koja PATE i UMIRU u najgorim uslovima, a ničim nisu zaslužili da ih tako iskušavaš! Iskušaj malo sveštenstvo, npr. da im uzmeš džipove, a daš "Fiate" iz Kragujevca, da im opremu vladičanskih dvora nabaviš u "Formi ideale", a stilski, pozlaćeni nameštaj prodaš i pare daš za sirotinju i gladne, kojih je puna Srbija... ako nisi član SNS-a...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti