Profesionalni "čekači" u redovima za pasoše i lične karte, zakazivanje preko portala otežano

Gužve ispred šalter sala za izradu ličnih dokumenata u Novom Sadu naterale su grupu Novosađana da putem Instagrama nude usluge čekanja u redovima.
Profesionalni "čekači" u redovima za pasoše i lične karte, zakazivanje preko portala otežano
Foto: 021.rs
Grupu profesionalnih "čekača", koji se "bore" protiv redova, čini četvoro Novosađana od oko 30 godina. Kako objašnjava Nikola, jedan od "čekača", sve je krenulo od njihovog drugara koji je čekajući u redu imao neprijatno iskustvo. 
 
"Jedan drugar iz naše ekipe je čekao u redu, i došla je trudnica koju nisu pustili. On je burno reagovao i ona je, na kraju, ušla. Kasnije nam je to ispričao, a mi smo rešili da napravimo neki plan i onda smo počeli da radimo", kaže Nikola. 
 
S obzirom na to da ih ima samo četvoro, Nikola ne može da proceni kakva je stvarno potreba za "čekačima", ali ono što je sigurno jeste da su im svi termini u narednom periodu zauzeti.
 
"Uglavnom nam se javljaju samohrane majke, koje treba da izvade dokumenta deci, a nemaju vremena za to. Kada nam se neko javi porukom na Instagramu, neka trudnica, na primer, javimo joj ako imamo slobodnih "čekača". Ona onda od njih dobije broj. Sa druge strane, ako se javi neko ko samo nije raspoložen da čeka u redu, onda mu to naplatimo, pa na taj način pokrijemo "čekače" koji za nekog čekaju besplatno", opisuje Nikola.
 
Redove za izdavanje dokumenata bi trebalo da reši otvaranje nove šalter sale u Sremskoj ulici. Tu će građani moći da prijave ili odjave prebivališta, registruju vozila, izvade vozačke dozvole ali i predaju zahteve za lične karte i pasoše. 
 
Zakazivanje termina za izradu ličnih karata i pasoša u ovoj šalter sali biće isključivo preko portala Euprava (euprava.gov.rs), koji poslednjih dana otežano funkcioniše.
  • hah

    03.07.2021 10:38
    Cekaci cekaju za pare, i to je to. Cemu sluzi ova pateticna prica da cekaju za majke s decom i trudnice, da ispadnu neki vitezovi? Svete krave svakako uvek prolaze svugde bez cekanja, da se neko usprotivi... Treba ih prijaviti toj istoj policiji jer u njihovom cekanju za drugog i naplacivanje svog stajanja u redu sigurno po zakonu ima nesto nelegalno.
  • Dada

    03.07.2021 00:33
    E-muprava
    A e-uprava radi malo zesce... samo sto se ne raspadne sajt u ponoc kad otvore nove termine. Sve sami strucnjaci to sklepali.
    Probala da zakazem par puta, bezuspesno, da bih kad sam konacno uspela da se dokopam termina mi izbacilo poruku kako sam prekoracila broj dozvoljenih zakazivanja... u mom nalogu stoji da termin nisam zakazala, kad pokusam ponovo izbaci tu poruku a na mejl koji sam poslala korisnickoj podrsci niko nikad odgovorio nije... toliko o e-upravi...
  • Piško

    02.07.2021 19:16
    ...
    Mi smo svi početkom devedesetih pretvoreni u profesionalne čekače.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti