Predsednik mesne zajednice ponovo dobija poslove u Beočinu, Agencija ga već upozoravala

Posao uređenja divljih deponija na teritoriji opštine Beočin dobila je firma u vlasništvu predsednika mesne zajednice Banoštor, Radivoja Rakića.
Predsednik mesne zajednice ponovo dobija poslove u Beočinu, Agencija ga već upozoravala
Foto: 021.rs
Za ovaj posao "Frutex DOO", kao jedini ponuđač, dobiće 3.950.000 dinara, odnosno 4.740.000 sa PDV-om. 
 
Kako se navodi u opisu nabavke, posao podrazumeva usluge kanalizacije, odnošenje smeća, čišćenja i očuvanja životne sredine i uređenje divljih deponija. 
 
"Frutex" je i ranije dobijao poslove od opštine Beočin. U 2017, 2018. i 2019. godine dobio je poslove u vrednosti od 8.568.768 dinara. 
 
Neke od nabavki koje su sklopljene sa njegovim preduzećem su čak bile bez objavljivanja javnog poziva, odnosno upućene njegovom preduzeću od strane opštine.
 
Zbog ovog mu je 2020. godine Agencija za borbu protiv korupcije izrekla meru objavljivanja odluke o povredi zakona. Rakić je u tom periodu bio istovremeno i odbornik, i predsednik mesne zajednice i vlasnik privrednog društva koje je dobijalo novac od opštine. On nije obavestio Agenciju o sukobu interesa, a pravdao se time da nije znao da ima obavezu da to uradi. 
 
Agencija je navela da je Rakić prekršio zakon tako što nije u roku od 30 dana od stupanja na funkciju preneo upravljačka prava u privrednom društvu na nepovezano lice do prestanka vršenja funkcije.
 
Uvidom u bazu podataka Agencije privrednih registara može se zaključiti da je Rakić, ipak, u nekom trenutku preneo upravljačka prava, ali najverovatnije nije reč o nepovezanom licu, budući da zakonski zastupnik nosi isto prezime kao i on.
 
Rešenjem agencije iz 2020. godine, Rakić, inače odbornik SPS-a, pozvan je na prestanak vršenja javne funkcije odbornika u Beočinu i obavljanja dužnosti člana predsednika Saveta mesne zajednice, jer je Agencija zaključila da između skupštine opštine i mesne zajednice na teritoriji iste opštine postoji odnos zavisnosti.
  • Ja

    13.07.2021 23:54
    Cega je uz svaku vlast, ume covek, samo bi mogao da pocisti deponije za te pare a ne da ljudi u cijoj su blizini sami placaju ciscenje, hvala na informaciji bar cemo znati kome racun da posaljemo
  • Partizan

    05.07.2021 10:33
    Gde je kontejner za đubre u Banoštoru? Ne možemo svi da bacamo u Dunav.
  • Eliot Homolka

    03.07.2021 15:50
    Banostor ima potencujal turistucki ali neki to ne zele 10 godina sam pruvatnik u banostoru i opstina beocin ali nisam niti jedan posao obavio jer nisam mulj......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.