Humanitarni bazar za malog Boška danas u Sremskim Karlovcima

Humanitarni bazar za šestomesečnog Boška Gugletu biće održan u nedelju, na platou ispred Bogoslovije u Sremskim Karlovcima, u 17 časova.
Gugleta boluje od neuromišićne bolesti koja je teška i progresivna i može da ima i smrtni ishod. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom živothih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.
 
Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj borbe njegovih roditelja jeste genska terapija Zolgensma. Ova savremena terapija, odobrena pre nekoliko godina, trenutno je najskuplja na svetu. Za ovaj vid lečenja potrebno je 294 miliona dinara, a trenutno je skupljeno manje od 10 procenata od potrebne sume.
 
Posetioci bazara će moći da pronađu slatka i slana peciva i vino, a tu će biti i tamburaši, dok će one malo mlađe obradovati bojanke, crtanje po licu, pletenje kikica, animatori, tombola i još mnogo toga.
  • Voja

    04.07.2021 10:41
    Da li je moguće da neko bez mozga, obraza i bilo kakvih osećanja da minus na ovo? Imaju zadatak da lupaju minuse na sve pa ni ne čitaju šta piše! O jadne duše!
  • Bananamen

    04.07.2021 08:42
    Poslao sam preko 10 poruka i jos cu jer moram. Skupili smo za drugu decu, poramo i za ovo dete i za sledece. Uspeli smo par puta daklw mozemo opet! Salji ne razmisljaj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti