Skup Padobranske brigade u Jugovićevu i na Letenci, položeni venci

Predstavnici Grada Novog Sada i 63. Padobranske brigade položili su danas vence u kasarni Jugovićevo koja je i bila prva adresa brigade u Srbiji po njenom formiranju 1944. godine.
Prema rečima ratnog načelnika brigade Vidoja Kovačevića, polaganjem venaca i velikim skupom, koji će danas biti održan na Letenci, obeležavaju važne datume, kada su 1944. formirani, kada su 1991. godine učestvovali u borbama, a prošlo je 20 godina od njihovog poslednjeg delovanja 2001. godine na Kosovu.
 
"Danas se klanjamo senama poginulih padobranca i svih drugih rodoljuba koji su dali živote za odbranu naše otadžbine. Udruženje veterana okuplja bivše padobrance sa svih prostora nekadašnje Jugoslavije i obeležavamo našu slavu Vidovdan jer smo na taj dan imali prvu prolivenu krv u borbenim akcijama, pa zato i nosimo crvene beretke. Zahvaljujemo se Ministarstvu odbrane i Gradu Novom Sadu što su nam izašli u susret i pomogli da naš skup bude održan onako kako i dolikuje", istakao je Vidoje Kovačević koji je i predsednik Udruženja veterana 63. padobranske brigade.
 
Kako je rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Vidoje je ratni heroj i ratni vojni invalid sa bitke na Košarama koji ne priča o svojim podvizima.
  • Uncle Albert

    04.07.2021 08:20
    During a war...
    Ako neće Vidoje zovite Vulina da priča o svojim vojnim podvizima!
  • Joki

    03.07.2021 19:39
    @Zoran
    Ko se sa kim potukao?
  • Slavko

    03.07.2021 19:07
    Jedinica
    Slava i hvala herojima koji su branili Jugoslaviju i sve njene građane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti