Počeo Šekspir festival u Čortanovcima, večeras predstava u režiji Andraša Urbana

Predstavom francuskog teatara Des Lumières et des Ombres "Tragedija Hamleta", čiji je reditelj Gi Pjer Kulo, otvoren je Osmi međunarodni Šekspir festival u Čortanovcima.
Počeo Šekspir festival u Čortanovcima, večeras predstava u režiji Andraša Urbana
Foto: 021.rs
Drugog festivalskog dana, u subotu od 20 sati publici će se predstaviti Narodni teatar Bitola predstavom "History of motherfuckers- Korolian", u režiji Andraša Urbana, najavili su organizatori.
 
Program na centralnoj festivalskoj lokaciji u Čortanovcima zaokružuje "Moj Šekspir" Nikite Milivojevića.
 
Šekspir festival od ove godine održava se u julu i u oktobru.
 
Osnivanje Šekspir festivala u Srbiji inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave "Henri VI" u londonskom Glob teatru 2012. godine.
 
Jedinstven pozorišni festival u Vili Stanković, pod vedrim nebom kao u Šekspirovo vreme, tradicionalno se održava uz podršku UNIQA osiguranja, a festival od početka podržavaju Vlada Vojvodine, opština Inđija, Ministarstvo kulture i grad Novi Sad.
  • Kralj jezera

    04.07.2021 02:24
    @Srbo
    Kad mi kažeš ko je predsednik sela Čortanovci i koja su mu ovlašćenja, odmah ću ga zvati da ga pitam zašto zabušava.
  • @Vlada

    03.07.2021 22:01
    a pazi ovoga...
    A sta da se pise tacno u komentarima, produhovljeni nas i cestiti kulturologu? Ovo je vest kao vest, sta bi ti, 100 komentara koji govore jedno te isto - Svaka cast, bravo itd?
  • Srbo

    03.07.2021 21:20
    Selo moje
    Šekspir u Čortanovcima,a ono nema ni trotoar ni biciklističku stazu,niti klupe pored puta da se može sesti,niti osvetljenje pa je opasno voziti noću jer ni pešaci niti biciklisti nisu osvetljeni.Šta radi taj predsednik sela?O čemu on vodi računa u tom selu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti