Novosađanin pisao Gradu, traži da čelnici spreče vozače automobila da drže upaljene motore

Članovima Komisije za predstavke i predloge danas se pisano obratio jedan Novosađanin sa neobičnim predlogom.
Novosađanin pisao Gradu, traži da čelnici spreče vozače automobila da drže upaljene motore
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju sa sednice, on je predložio Gradu "sprovođenje akcije za napuštanje veoma štetne i česte prakse vozača motornih vozila, da prilikom zaustavljanja ne prekidaju rad motora".
 
Komisija je zaključila da ovo pitanje nije u nadležnosti ni Grada Novog Sada, a ni gradskih uprava i takav odgovor će mu uputiti.
 
Pismenu predstavku podnela je i jedna Novosađanka. Ona navodi da je istu predstavku podnela MZ Jugovićevo i radi se o tome da je potrebno da se uradi pešačka staza od Avijatičarske do ulice Janka Čmelika. 
 
Članovi Komisije su doneli zaključak da se ova predstavka uputi MZ Jugovićevo i Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
 
Na istoj sednici razmatran je pristigli odgovor Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije koji se odnosi na održavanje Varadinskog mosta. U odgovoru je navedeno da su u toku 2019. godine izvršeni radovi na popravci oštećenih metalnih i gumenih delova na dilatacionim spojnicama na kolovozu mosta, a u oktobru prošle godine sanirana je ograda mosta. 
 
U toku je postupak rešavanja prava svojine nad Varadinskim mostom, čime će se stvoriti uslovi da se u budžetu Grada Novog Sada mogu planirati sredstva i za značajnije radove na održavanju mosta, dodaje se u saopštenju.
 
Inače, više o stanju u kojem je Varadinski most čitajte u tekstu 021.rs OVDE.
  • Tja

    09.07.2021 15:17
    @/

    Pazi, ni u Rusiji to ne rade, možda po Moskvi eventualno. Ja bar nisam video. U Tjumenskoj Oblasti nisam video takav bezobrazluk kao ovde. Mnogi od naših vozača su primitivniji nego vozači sibirskih stepa.
  • Kadilak

    09.07.2021 15:12
    Postoji mnogo efikasnih rešenja u smislu smanjenja emisije štetnih gasova. Takva rešenja se primenjuju u razvijenim zemljama, što nažalost kod nas nije primenljivo iz ekonomskih razloga. Ni preporuke, ni zabrane, ni zakoni neće plodom uraditi ako za to ne postoje objektivni uslovi.
  • Toma

    09.07.2021 11:01
    bilo i treba vratiti
    Postojao je do 2000-tih displej na semaforu kod SNP koji je naredjivao ugasi motor i odbrojavao sekunde do zelenog svetla.
    S obzirom da se broj stanovnika povecao 2.5x a broj vozila 4x, ovako nesto bi trebalo uvesti ponovo (i sprovoditi) barem na odredjenim raskrsnicama u gradu:
    - kod futoske pijace
    - kod SNP
    - kod Seratona
    - cosak cara Dusana i cara Lazara

    To su enormne koncentracije toplote u pitanju plus zagadjenje.
    Takodje zabraniti autobusima na stajalistima i ostalim teretnim vozilima da brekcu u mestu na okretnicama/istovarima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.