FOTO: Propadanje Varadinskog mosta naočigled Novosađana

Varadinski most je u očajnom stanju - dok Grad uspeva da uradi sitne popravke, veća rekonstrukcija čeka da se razreši vlasnički status nad mostom.
FOTO: Propadanje Varadinskog mosta naočigled Novosađana
Foto: 021.rs
Novosađanka Maja P. jutros je zabeležila stanje u kojem je jedan od novosadskih mostova.
 
Korozija godinama unazad izjeda ograde i stubove, a kako je 021.rs pisao u više navrata (i što je vrlo jasno), ne postoji antikorozivna zaštita.
 
Mnogi Novosađani ne znaju da Grad Novi Sad nije vlasnik ovog mosta, već pravo svojine ima republička vlast. Svojina nikada nije preneta, a kako su u Gradskoj kući poručili za naš portal jesenas, u toku je prenošenje prava svojine.
 
Tada će Grad moći da planira novac u budžetu i da rekonstruiše ovaj most.
 
 
Interesantno je da je jedan Novosađanin prošlog meseca gradskoj Komisiji za predstavke i predloge predložio da se stubovi Varadinskog mosta ofarbaju kako bi most bio - lepši. Ovaj predlog je prosleđen gradskoj upravi na dalje razmatranje.
  • Trtoš

    07.07.2021 00:37
    U raspravama oko gradnje Galensovog i Vučevićevog mosta svaki put sam upozoravao da prvo treba rešiti problem Varadinskog mosta, jer je on privremeni objekat i izgrađen je kao takav pošto u ono vreme kada nismo imali nijedan most i rečeno je da će se kasnije izgraditi na istom mestu novi most (Mrkonjić). Upotrebni rok mu je davno istekao.
  • Daviša Pikavac

    06.07.2021 16:30
    ...
    Nemojte da vam Galens gradi mostove, napraviće vam apartmane u stubovima.
  • miki21

    06.07.2021 06:06
    Spolja gladac...
    Most je antikorozivno nezaštićen iznutra i trune lagano. Badava ga krečiti spolja. Zidovi nosive kutije su sve tanji i strukturno oslabljeni zbog korozije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.