Policajcu iz Novog Sada tri godine zatvora zbog mita od 3.000 evra

Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije saopštilo je da je policajcu Zoranu D. iz Novog Sada potvrđena presuda od tri godine zatvora zbog zahtevanja mita.
Policajcu iz Novog Sada tri godine zatvora zbog mita od 3.000 evra
Foto: 021.rs
Naime, prema pisanju Dnevnika, ova presuda je potvrđena nakon vanrednog pravnog zahteva za zaštitu zakonitosti Vrhovnom kasacionom sudu, koji je odbijen i odbačen.
 
Okrivljeni je proglašen krivim zato što je od aprila 2015. godine do septembra, kao operativni radnik odeljenja kriminalističke policijske uprave u Novom Sadu, zahtevao poklon u okviru službenog ovlašćenja. On je za neizvršenje službene radnje zahtevao 3.000 evra.
 
Pripadnici policije su mu oduzeli novac, uz primenu posebnih dokaznih postupaka pre hapšenja.
 
Policajcu iz Gajdobre osam meseci zatvora
 
Presuda novosadskog Višeg suda, kojom je na osam meseci zatvora osuđen policijski službenik Milan Biberdžić (46) iz Gajdobre zbog produženog dela zloupotrebe službenog položaja potvrđena je.
 
Njemu je izrečena i mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti policijskog službenika od dana pravosnažnosti presude. 
 
Optužnim predlogom mu se pripisuje da je lane, od 4. februara do 8. aprila, kao službeno lice - pomoćnik komandira Policijske stanice u Bačkoj Palanci, iskorišćavanjem, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist od 13.600 dinara.
 
Prema navodima optužnog akta, on je od privrednog društva "Srpska tradicija - Šeli" iz Beograda naručivao policijske plakate i značke koje podsećaju na službene, a koje su u obliku stilizovanog štita i sadrže simbole policije Republike Srbije. 
 
Njih može da poruči samo policijski službenik, uz odobrenje ministra unutrašnjih poslova, shodno Uputstvu o postupanju prilikom nabavke i trebovanja promotivnog materijala.
 
On je, po oceni suda kriv što je prilikom prvog naručivanja kao policijski službenik naručio tri plakete s posvetom, a potom još deset plaketa bez posvete, te zatim i 11 aplikacija policijskih znački, a potom ih prodavao "fizičkim licima" i na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist.
  • Laloš

    09.07.2021 17:55
    3000 su uspeli da dokažu, bar puta 100 je realna cifra.
  • Imre

    09.07.2021 17:07
    More bit,a nemora
    Koliko robije za mita veca od 100 hiljada evra,hocele se to otkriti( kako rece jedan politivar od kraduckanja,imao covek iskustva bio deo ) ikad i kazniti.Lako je udariti na policajca,malo vislje procesljajte.A da Jovicica ceka Bogami mnogo vise,ako ga daravaoci iz SNS svadbari ne spase.
  • Zoran

    09.07.2021 14:44
    A kada ce se doneti presude u vezi Jovanjice, Savamale, sedmoro u helikopteru, naplatnu rampu, vojnika na vezbi, gardiste u Topcideru, Pancicev vrh, Krusik, ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti