FOTO: Uređuje se okolina nove fabrike čokolade u Novom Sadu

U infrastrukturu nove fabrike čokolade u Novom Sadu, investicije kompanije "Beri Kalebo", Grad je uložio oko 342 miliona dinara, navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
FOTO: Uređuje se okolina nove fabrike čokolade u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Na lokalitetu istočno od puta M7 i južno od kaćke petlje izgrađena su dva kolska prilaza fabrici dužine 22 metara (svaki po 11 metara), pešačka staza u dužini od 545 metara i biciklistička od 170 metara.
 
Izgrađeno je, dodaju u Gradu, i 62 parking mesta za potrebe fabrike.
 
"Zacevljena je atmosferska kanalizacija u dužini od 566 metara i obavljeni radovi na čišćenju i uređenju kanala u dužini od 421 metar, sa izradom zagata i izlivne građevine. Izgrađena je kanalizacija u dužini od 3.800 metara, sa jednom crpnom stanicom, od lokaliteta istočno od Zrenjaninskog puta do ulice Bajči Žilinskog", poručuju u upravi.
 
 
Fabrika čokolade takođe je priključena na vodovod i kanalizaciju, što je učinjeno i da 10 drugih firmi i fabrika duž iste trase.
 
Kad će fabrika čokolade početi sa radom još uvek nije poznato. Gradnja je počela pre više od godinu dana, a u međuvremenu su sprovedeni i konkursi za zapošljavanje u pogonu.
 
Država i Grad su, inače, subvencionisali ovu fabriku sa čak 14,2 miliona evra iz budžeta i u vidu poklanjanja vrednog zemljišta, a očekuje se zapošljavanje oko stotinu radnika u narednim godinama. 
 
Detaljnije o radu fabrike, ugovorima i obećanjima čitajte OVDE.
  • Bojan

    13.07.2021 12:56
    @Tržište

    Zašto bi se subvencionisali strani proizvođači koji već imaju svoje tržište? Valjda treba prvo da se ulaže u domaće proizvođače - i to ne samo one koji već imaju tržište, nego i oni za koje taj potencijal postoji.

    Ali onda bi u vlasti morali da imamo nekoga ko zna takav potencijal da prepozna, a imamo samo duduke koji znaju za švajcarsku čokoladu.
  • Djomla

    13.07.2021 08:24
    Prvo fabrika
    Pa onda dobijes platu,pa kredit.da mozes da platis da ti u ulicu uvedu vodu koja pritiska nema kad je najpotrebnije.kanalizaciju da platis isto struju vodu I plin sve papreno a asfalt posle 300 godine dobijes gratis
  • Ja

    12.07.2021 15:36
    Zemi
    Da poštovani zemo, ozakonili smo kuću u Velikom ritu, i sve po propisu pa sigurno možemo i da tražimo nešto dostojno normalnog života. Eto toliko, nisu svi nesavesni i shvatanja kao vi!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti