Još sreda i četvrtak, pa je tu petak. Šta da znate za dan pred vama

Kad dođe sreda već ste u dobrom ritmu. Međutim, šta nam to donosi dan pred nama?
Još sreda i četvrtak, pa je tu petak. Šta da znate za dan pred vama
Foto: 021.rs
Ukratko, neko čudnovato vreme.
 
Toplo, a moguća kiša
 
Moguće je da u sredu padne kiša, ali će temperature biti i dalje visoke. Pouzdani sajtovi za vremensku prognozu pokazuju nešto drugačije projekcije u vezi sa tim kakvo nas vreme očekuje u sredu.
 
RHMZ navodi da će maksimalna dnevna temperatura biti 36 stepeni Celzijusa, dok se na drugim platformama predviđa 38, pa čak i 40°C.
 
 
Minimalna temperatura biće, prema RHMZ, 22 stepena Celzijusa. Duvaće umeren do jak vetar, ali i dalje će biti prilično teško vreme. 
 
Večernje temperature biće oko 30 stepeni Celzijusa, pa će biti prigodno za šetnju po gradskim kvartovima.
 
Izmena saobraćaja
 
Od srede nas očekuje izmena saobraćaja na delu Bulevara kralja Petra I, zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda. Za vreme izvođenja radova u ovoj fazi biće zabranjen saobraćaj u jednoj saobraćajnoj traci Bulevara kralja Petra I, u delu od Bulevara oslobođenja do Gagarinove ulice zbog čega će se u drugoj saobraćajnoj traci saobraćaj odvijati dvosmerno uz ograničenje brzine kretanja vozila do 30kilometara na sat i ukida se biciklistička staza u zoni radova. 
 
Takođe, biće onemogućeno skretanje levo u Ulicu Branimira Ćosića sa Bulevara kralja Petra I, dok će u suprotnom smeru, u raskrsnici Bulevara Oslobođenja i Bulevara kralja Petra I,  biti onemogućeno skretanje levo ka Železničkoj stanici i vozila koja se kreću Bulevarom oslobođenja u smeru od Železničke stanice ka Mostu slobode, neće moći da skreću desno na Bulevar kralja Petra I.
 
Sve vam je jasno, zar ne? 
 
Ukoliko vam je frka jer vam je istekao rok važenja ličnih dokumenata, evo dobre vesti. Policijska uprava u Novom Sadu radiće do 21 čas svakog radnog dana i subotom. Prijem i urečenje dokumenata biće moguć i nedeljom od 7:30 do 15:30 časova. 
 
Bez struje će u sredu biti deo Čeneja, Partizanska i Relje Savića, od 7:15 do 11 sati. 
 
A šta da radim?
 
Sreda je definitivno bogatija događajima nego utorak.
 
Novosadski sastav Charlie's Hat nastupiće u KC LAB, sa početkom u 19 časova. Dobra sinergija i gruv sa elementima improvizacije u potrazi za dobrom pričom je ono što bendu daje posebnu notu, kaže se u pozivu na ovaj događaj.
 
Sat vremena kasnije, u Crnoj kući počinje nastup NASO 2, eksperimentalnog trija iz Torina. Dve električne gitare, bubnjevi i improvizacija - ukratko.
 
Deo benda Rainmaker će po prvi put u Novom Sadu izvoditi akustične obrade pesama Brusa Dikinsona i Iron Maiden-a, u Lazinom teletu, u 21 sat.
 
Ako ste išli u Karlovačku gimnaziju, i malo vam je do nostalgije, u Muzeju Vojvodine organizuje se ciklus razgovora "Kad se setim Karlovačke", a u sredu, od 20 sati, sagovornica će biti novinarka Ksenija Jovanović.
 
Na Štrandu će od 20 sati biti organizovana promocija romana "Austrijanka" Zorana Milekića, koji je pisao od Diani Budisavljević.
 
Šta još ima novo?
 
Ukoliko želite da vam svake nedelje ujutru stiže pregled najvažnijih tema koje smo obradili u proteklih sedam dana, uz preporuke šta još da čitate i šta da poslušate, onda ukucajte vašu mejl adresu u formularu ispod:
 
Prijavite se na newsletter
 
 
 
 
Tekst je autorsko delo i ne može se preuzimati na druge platforme i sajtove bez prethodnog odobrenja redakcije portala 021.rs.
  • Joki

    14.07.2021 08:24
    Piscu teksta. Ajde napisi da iskljucuju struju u Brace Ribnikar, da odmorim malo na poslu.
  • Армаггедон

    13.07.2021 22:02
    Браво за текст,само тако наставите. Право освежење,кратко и јасно. Свака част.
  • Omg

    13.07.2021 21:59
    Volim nas Novi Sad ♥️

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti