FOTO Gradsko zelenilo: Zbog visokih temperatura intenzivno se zaliva zelenilo u Novom Sadu

Zbog visokih temperatura i nedostatka kiše, radnici Zelenila nedeljama intenzivno zalivaju zelenilo, posebno mlade sadnice koje su posađene tokom jeseni i proleća.
Kako je saopštilo "Gradsko zelenilo", zalivanje se obavlja iz cisterni u prvoj i trećoj smeni, kao i zalivnim sistemima kojima je pokriven mali deo zelenih površina.
 
U borbi sa visokim temperaturama dodatnu pomoć pri zalivanju su pružila dobrovoljna vatrogasna društva iz Budisave i Petrovaradina, kažu u ovom preduzeću.
 
 
Direktor "Gradskog zelenila" Miloš Egić navodi da se pri ovakvim vremenskim uslovima još više uviđa značaj izgradnje novih zalivnih sistema, koji su planirani za ovu godinu, uz podršku Grada i Ministarstva za zaštitu životne sredine.
  • Toma

    15.07.2021 11:50
    zalivajte sami
    Ako imate drvo ispred kuce/zgrade ili blizoj okolini, ne budite lenji prospite balon vode svaki dan.
    Da svako od nas povede racuna o svojem krugu od 10m druga bi prica bila. Ne treba ocekivati od vlasti, pogotovo ovakve kic i primitivne, nista.
  • Mitke 83

    14.07.2021 16:23
    Danas
    Kod dunavskog kose sa trimerima,nemos verovati sve izgorelo kao da je vatra sprzila a lole kose li kose...
  • Djura

    14.07.2021 10:28
    Njima su se u Dunavskom parku osusile sadnice pa sada zamislite sta se desava u drugim krajevima grada kada nisu u stanju da zaliju tamo gde su im prostorije i gde im je dostupna voda. Pajaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti