FOTO: Pogledajte izgled buduće atletske dvorane u Novom Sadu, investicija od 4,5 milijardi dinara

Postupak izgradnje atletske dvorane na Jugovićevu trebalo bi da počne na jesen, kažu u Kabinetu gradonačelnika za 021.rs.
FOTO: Pogledajte izgled buduće atletske dvorane u Novom Sadu, investicija od 4,5 milijardi dinara
Foto: 021.rs (Grad Novi Sad)

Istovremeno, iz Gradske uprave za građevinsko zemljište dostavili su nam fotografije koje pokazuju kako bi trebalo da izgleda buduća atletska dvorana u Novom Sadu, koja bi omogućila atletičarima iz Srbije da se pripremaju za velika takmičenja.

 

Ovaj sportski kompleks bi trebalo da se gradi severno od Bulevara vojvode Stepe, iza postojećih privrednih objekata. 



Kako navode u Kabinetu gradonačelnika za 021.rs, u toku su aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije za izgradnju atletske dvorane, stadiona i saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom.
 
  
 
"Grad Novi Sad opredelio je sredstva u iznosu od 37,7 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije. Isporučeno je idejno rešenje na osnovu kog je procenjena vrednost investicije u iznosu od oko 4,5 milijardi dinara", poručuju za 021.rs.
 
Između ostalog, programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2021. godinu opredeljen je iznos od 189,6 miliona dinara za izgradnju prve faze atletskog kompleksa. Trenutno se radi na ishodovanju lokacijskih uslova kod nadležnih gradskih i pokrajinskih institucija.
 
  
 
Da bi se uopšte krenulo u izgradnju, neophodno je da se završi tehnička dokumentacija, da se ishoduje građevinska dozvola, ali i da se pripremi tenderska dokumentacija i da se sprovede postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.
 
"Očekivano vreme pokretanja postupka javne nabavke za izbor izvođača radova na izgradnji prve faze atletskog stadiona sa delom prateće infrastrukture je početak septembra 2021. godine", zaključuju u Kabinetu gradonačelnika. 
 
  
 
Grad Novi Sad je prethodnih decenija imao planove da se na ovom prostoru grade sportski objekti. Kako se može videti, gradiće se objekat dvorane, atletski teren sa tribinama, kao i pomoćni teren. 
 
U prvoj fazi će se graditi stadion sa otvorenim terenima i osam staza, a obuhvataće 31.800 kvadratnih metara. Druga faza predviđa izgradnju atletske dvorane i imaće površinu veću od 25.000 metara kvadratnih. 
 
Očekivanje je da radovi na prvoj fazi budu završeni u junu 2022. godine. Izgradnja atletske dvorane povezane je i sa idejom izgradnje novog "Karađorđa", koji, po planovima, ne bi imao atletsku stazu. Iako se o tome dosta pričalo, konkretni koraci ka početku realizacije ovog plana nisu preduzeti i sada je ta priča zamrla. 
  • Banderaš

    20.07.2021 09:36
    Ološ
    U Inđiji trune nova,neotvorena atletska dvorana koja bi se mogla otvoriti posle temenog čišćenja,dupliramo kapacitete dok nam omladina trči po bauschtelama u nemačkoj umesto po atletskim dvoranama.
  • Tja

    19.07.2021 15:20
    @Ralle

    Nemoj da se nerviras, oni protestvuju i protiv vode :D I ne brini, nema ih toliko, nego koriste placeni botnet iz Kine, Vijetnama, Rusije, Indije, a saka slepaca samo oznacava na kojim vestima koje komentare treba rokati putem Tvrdjave. Ceo njihov sistem je potemkinovo selo. Pa zar ne vidis da i za veca mesta poput NS, BG ili NI moraju da dovlace autobuse i da skupljaju sa koca i konopca neke siromahe koji nemaju ni za zubara. Tuzno, ali nije mi zao istih.
  • Tja

    19.07.2021 09:36
    Brate imam i ja neke rendere iz buducnosti, evo dizajniram prosirenje zatvora na Klisi i u Mitrovici, vrhunska tehnlogija, V-Ray samo skljoca zbog lanaca i bukagija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti