Novi semafori na "opasnoj" raskrsnici na Novom naselju do kraja jeseni

Postavljanje semafora na raskrsnici ulica Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića na Novom naselju kao i rekonstrukcija saobraćajnih površina biće završeni do kraja jeseni.
Novi semafori na "opasnoj" raskrsnici na Novom naselju do kraja jeseni
Foto: 021.rs
Radovi i nabavka potrebne signalizacije koštaće grad gotovo 14,1 milion bez PDV-a, dok je ugovor poveren grupi preduzeća među kojima su "Montop pro", "Tehnounion enerdži", JKP "Put", "Gratel" i "Geoada".
 
Kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, pešački prelazi u Ulici Radomira Raše Radujkova u zoni sa raskrsnicom Stojana Novakovića predstavljaju opasno mesto, na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode.
 
Svetlosnu signalizaciju, navodi se, potrebno je postaviti zbog velike gustine saobraćaja i otežanog prelaska pešaka, blizine škole, vrtića i crkve.
 
Projektom je predviđeno probijanje razdelnog ostrva, što će obezbediti izlaz vozila iz sporednih ulica, odnosno direktnu vezu između severnog i južnog kraka Ulice Stojana Novakovića.
 
Planiranu svetlosnu signalizaciju činiće komandni uređaj, saobraćajni znakovi za regulisanje kretanja vozila, pešaka, te pešački tasteri sa zvučnom najavom za slepe i slabovide, kao i vremenski displeji i brojači saobraćaja.
  • Novosadjanin

    17.07.2021 18:37
    Semafor
    Pozdravljam svaki novi semafor, potreban je da zastiti sve ucesnike u saobracaju. Svaki ut pomislim da je sledeci semafor koji ce postaviti semafor kod ambulante Rumenacka. Medjutim, od toga nema nista. Ne mogu da razumem nedostatak "sluha" da se na tom mestu postave semafor vec nam postavljaju neke signalizacije koje se preko dana bas i ne vide narocto kada je suncano. A automobili jure ne bil' stigli zeleno svetlo na raskrsnici kod Sajma pa kada se onaj blizi ama zaustavi po pravilu onaj automobil dalje projuri. Dok neko nepotrebno ne nastrada, kao na Bul. Jase Tomica niko nam nece izaci u susret.
  • NS_BOB

    16.07.2021 17:37
    @predlog
    "Isto je potrebno uraditi na raskrsnici Bulevara Slobodana Jovanovića i Braće Dronjak."
    Nemojmo preterivati! Pa bukvalno 120 metara dalje (nije me mrzelo da izmerim na GIS portalu) na raskrsnici Bulevara Slobodana Jovanovića i Bate Brkića postoji semafor!
  • novo ime grada

    16.07.2021 17:35
    "Semaforov".
    Biće lakše kada neko izumi sinhronizovane semafore. Oh, wait ... pa to postoji 50 godina, ali ne i u Smrdiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti