Kovid u Novom Sadu ponovo jača; Bojat: Ne slažem se s brojnim medicinarima koji nisu vakcinisani

Trenutna epidemijska situacija u Novom Sadu je u blagom pogoršanju.
Kovid u Novom Sadu ponovo jača; Bojat: Ne slažem se s brojnim medicinarima koji nisu vakcinisani
Foto: 021.rs
O tome najbolje govori podatak da pre desetak dana dnevno nije bilo nijedne osobe pozitivne na koronavirus, a da se samo u poslednja 24 sata u Respiratornom centru na Novom Naselju javilo 39 ljudi, od kojih je pet bilo pozitivno no Kovid19, rekao je za RTV direktor Doma zdravlja Novi Sad Veselin Bojat.
 
"Nije dramatično, ali je dovoljno da nas upozori da to sve nije prošlo i da treba da se pridržavamo mera koje su i dalje na snazi", kaže dr Bojat.
 
On napominje da je kod tih pacijenata klinička slika: blago povišena temperatura, kašljanje, glavobolja... odnosno da imaju iste simptome kao što su imali prethodni pacijenti u ambulanti na Novom Naselju, te smatra da nije reč o delta soju virusa.
 
Podseća da Respiratorni centar na Novom Naselju radi samo tokom dana, od 7 do 20 časova.
 
Zaposleni u Domu zdravlja su za četiri dana Exita uzeli 14.000 briseva od posetilaca, od kojih je devetoro bilo pozitivnih i oni nisu ušli na festival.
 
"Exit je po samom načinu organizacije bio bezbedniji od bilo koje svadbe ili maturske večeri", ističe Bojat.
 
Sa obe doze vakcinisano je 160.000 Novosađana, a kad je u pitanju imunizacija mladih direktor Doma zdravlja kaže da "nije rad da se mladi toliko napadaju".
 
"Oni imaju pravo na svoje zablude, greške, pogrešna mišljenja, učenja, sticanja iskustva i znanja. Ne slažem se sa onim mnogo starijim, mnogim zdravstvenim radnicima koji se nisu vakcinisali", poručio je Bojat.
 
Zbog vrućina je privremeno zatvoren vakcinalni punkt na Novosadskom sajmu, odnosno punkt je preseljen u objekat na Novom Naselju.
 
"Dnevno se u Novom Sadu i sada vakciniše između 120 i 200 naših sugrađana, što ne mislim da je mali broj s obzirom na sezonu godišnih odmora", smatra Bojat.
 
Novosađani trenutno mogu da se vakcinišu u Promenadi i na Novom Naselju, dok je kod Tržnog centra "Big" postavljen mobilni autobus za vakcinaciju.
 
Bojat podseća da mere i dalje važe, savetuje nošenje maske, držanje distance i dezinfekciju ruku, kao i izbegavanje dužeg boravka u prostorijama gde ima puno ljudi.
  • Zebra

    18.07.2021 19:19
    Najgori su ovi što sa dvojkom iz biologije znaju da je vakcina laž koja samo potspešuje 5G efekte. U okruženju visokoobrazovanih ljudi jako malo njih nije dobilo vakcinu.
  • Комшија

    17.07.2021 20:04
    Е јеби га.
    Господине Бојат и господо лекари тек ће те сутра и у наредним данима имати све више оболелих из Новог Сада,а богами и из целе Војводине,ипак је био конгрес СНС на Спенсу пред неколико хиљада присталица и чланова СНС па вас молим спремите кревете и постељине по болницама за нове пацијенте јер нико маску није имао,Са поштовањем ваш непослушни комшија.
  • Nataša

    17.07.2021 16:20
    Vakcina
    Do sada smo primili ko zna koliko vakcina. Vakcinisali smo decu, primali tetanus kada se rasečemo, vakcinisali životinje, kućne ljubimce obavezno. Sada, kada je to jedini način na koji možemo da probamo da se izborimo sa ovom boleštinom, sada "pametni i načitani" vode glavnu reč.
    @Dr Ako ste to stvarno, sram Vas bilo! O vakcinama se uči na osnovnim studijama. Svi doktori mogu da pričaju o tome.
    Svako ko je vakcinisao svoje dete, a nije vakcinisan je običan licemer. Sa detetom ste mogli da eksperimentišete? Koliko znam nema potpuno bezbedne vakcine, čak ni aspirin nije potpuno bezbedan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti