"Vaskrsenje" u Karlovcima: Sahranili člana porodice, kasnije nađen živ u Novom Sadu

U Sremskim Karlovcima je u petak 16. jula porodica sahranila Sašu Stankova. Dva dana kasnije, ispostaviće se da je Saša živ, a da se u porodičnoj grobnici nalazi njihov sugrađanin.
"Vaskrsenje" u Karlovcima: Sahranili člana porodice, kasnije nađen živ u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Mnogi od nas su se ponekad zapitali kako bi izgledala njihova sahrana, da nekim čudom vidimo ko bi nas oplakao, šta bi o nama rekli, a onda jednostavno da nastavimo dalje sa svojim životom. Naravno, takvo nešto je nemoguće. Skoro pa nemoguće. 
 
Pedesetšestogodišnji Saša Stankov iz Sremskih Karlovaca bio je živ, a mrtav. Na Čeratskom groblju bila je humka, kraj nje krst sa njegovim imenom i prezimenom, godinom rođenja i - logično - godinom smrti.
 
Stvari bi se nastavile svojim tokom da u grobu Saše Stankova nije bio sahranjen neko drugi, meštanin Sremskih Karlovaca, kojeg takođe zovu Saša, i koji je ličio na živog "pokojnika". Da stvari budu "zanimljivije", meštani Sremskih Karlovaca poznaju Stankova još i kao Isusa, zbog duge brade.
 
U JKP "Belilo", koje je zaduženo za održavanje grobalja i pružanje pogrebnih usluga, do objavljivanja ovog teksta nisu stigli odgovori u vezi sa nesporazumom o kom pričaju Sremski Karlovci. Kada smo telefonski kontaktirali preduzeće, rečeno je da pristup mejlu imaju tri osobe, te da nijedna nije tu trenutno.
 
Ipak, čitava priča potvrđena je za 021.rs u porodici čoveka koji nije ni umro, a sahranjen je.
 
Smrt
 
Kako su rekli u porodici Stankov za 021.rs, u četvrtak, 15. jula, meštani su ih obavestili da im je član porodice preminuo. Pokušali su da dođu do zvanične potvrde u policiji. Međutim, niko od nadležnih ih nije obavestio, ali su dobili usmenu potvrdu od policajca da se radi o njihovom članu porodice.
 
Telo preminulog je pronađeno u jednoj kući, leš je prevezen u JKP "Lisje", da bi već sutradan telo bilo preneseno na groblje u Sremskim Karlovcima.
 
U kapeli je bio limeni kovčeg i porodica kaže da nije mogla da utvrdi identitet, kao što nisu mogli da učine ni dan ranije, jer ih niko nije pozvao da utvrde ko je preminuli. 
 
Preminuli je u petak sahranjen kao Saša Stankov, na grobnom mestu porodice, koja je sahranu i iskopavanje rake platila nadležnom preduzeću. 
 

Foto: Privatna arhiva
 
Novi život
 
Međutim, u subotu prijateljica "preminulog" porodici Stankov saopštava da je on viđen u centru Novog Sada, te da je - živ. Prema nezvaničnim saznanjima, tada su se porodica i policija dali u potragu i pronašli Stankova. 
 
On je više od godinu dana živeo u Novom Sadu, porodica nije bila u bliskom kontaktu sa njim, a nije ni imao telefon na koji bi mogli da pozovu. 
 
Kada je pronađen, odveden je u Policijsku upravu Novi Sad, gde su mu uzeti otisci prstiju i gde je fotografisan. Nakon toga se ponovo vratio u Novi Sad i nastavio sa svojim životom.
 
Kovčeg otkopavan usred noći
 
U noći između subote i nedelje, kako saznajemo od meštana, na groblju je urađena ekshumacija, te je odnesen krst na kojem je pisalo ime živog čoveka. 
 
Nepoznato je ko je pomenutu ekshumaciju odradio, te i da li je postojao nalog tužilaštva za istom ali, nezvanično, u jednom momentu na grobnom mestu se prilikom iskopavanja nalazila i policija.
 
Takođe, porodica do ovog momenta nije dobila bilo kakvu zvaničnu potvrdu onoga što se dogodilo, odnosno kako je došlo do zabune ove razmere. 
 
Kako pričaju meštani Sremskih Karlovaca za 021.rs, Stankov je u njihovom mestu poznat i pod nadimkom Isus. Posle prošlonedeljnih događaja, kažu oni, taj nadimak samo je i potvrdio.
 
"Vaskrsao je baš kao Isus", komentariše Karlovčanin.
 
Meštani takođe navode i da su preminuli i Stankov podsećali likom, tako da je verovatno i to doprinelo konfuziji prilikom identifikacije preminulog.  
  • Grut

    21.07.2021 23:24
    !!!!
    Oвaj bаш оправда свој надимак. Општина обавезно да га запосли да сачекује туристичке туре које обилазе Карловце а могли би и на плакате да га ставе.
  • Makarije

    21.07.2021 18:32
    Da odgovorim dušebriznicima na pitanje ko je direktor JKP Belilo. To je jedan gospodin koji je stručan i to je pokazao više puta. Često ga viđam na grobkju a rekli su mi da ide na gotoco sve ispraćaje, kad god mu to brojne obaveze dozvole. To sto nije iz Karlovaca me ne čudi jwr jednostavno tamo nije bilo kadrova za tako odgovorne dužnosti. Siguran sam da se njegov rad prati i da se prepoznaje kvalitet. Zaslužuje novi mandat.
  • Dr

    21.07.2021 17:39
    Zasto ne postavite pitanje mrtvozorniku koji je potvrdio i izdao pravno valjan dokument o smrti na kome svojim potpisom potvrdjuje identotet. Njega u zatvor pod hitno. Krivac je nakveci..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti