Novaković: "Jaroslav Černi" očito pozvan da "stručno" pokrije interes krupnog kapitala

Važna studija, koja će poslužiti kao "stručna podloga" za uređenje priobalja, ugledala je svetlost dana u represivnoj, nasilnoj i potpuno nedemokratskoj atmosferi, ocenjuje Narodna stranka.
Novaković: "Jaroslav Černi" očito pozvan da "stručno" pokrije interes krupnog kapitala
Foto: 021.rs
Kako navode, novija politička istorija Novog Sada ne pamti da se javna prezentacija stručnih dokumenata zakazuje četiri sata pre početka sastanka, pri čemu na ulazu u prostorije stoji obezbeđenje koje onemogućuje građane da prisustvuju događaju, a upravo to se dogodilo danas na prezentaciji hidrološke studije koju je za potrebe grada Novog Sada uradila firma "Jaroslav Černi".
 
"Javnost je praktično isključena iz mogućnosti informisanja i uticanja na dokumenata koja strateški opredeljuju razvoj grada.
Način na koji Novi Sad izlazi na obalu Dunava, sa svim sadržajima koji građani opredele, jeste najvažniji i najkreativniji posao svake gradske uprave. Zato rasprava o tome kako će biti uređena leva obala Dunava u Novom Sadu u dužini od 4,5 km, mora biti javna, stručna i potpuno dostupna svim građanima", navodi predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.
 
"Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević se ljuto vara ako misli da će ovakvim postupcima sprečiti javnu reakciju svih građana koji ne podržavaju projekat 'Novi Sad na vodi'. Naprotiv, ovakvim, za građane zabranjenim, 'prezentacijama', samo će proširiti sumnju i produbiti jaz opravdanog nepoverenja i otpora građana prema ideji gradnje stanova na obali Dunava", smatra Novaković. 
 
Kako ističe, "ova gradska vlast mora da opredeli da li obala Dunava pripada građanima ili Galensu, da li obala služi za razvoj sporta, rekreacije i turizma ili kao prostor za tajkunsku stanogradnju, kao i da li je važnija dobrobit svih građana ili profit kompanije Galens".
 
"Firma 'Jaroslav Černi' je, pod pritiskom politike i aktuelnog postupka privatizacije, već donela skandaloznu odluku da u Beogradu na vodoizvorištu Makiš dozvoli stanogradnju na 700 hektara. U Novi Sad 'Jaroslav Černi' je očito pozvan da 'stručno' pokrije interes krupnog kapitala. Novi Sad neće pokleknuti pred 'stručnim' analizama koje to nisu", navodi Novaković.
 
"Pred naletima interesa građevinske mafije i korumpirane gradske vlasti branićemo fizički svaki pedalj dunavske obale", stoji na kraju saopštenja Narodne stranke.
  • Bojan

    25.07.2021 09:43
    Sve su lepo rešili, samo nikako da smisle kako će to graditi ako im mi ne damo.
  • havarija

    24.07.2021 14:27
    @@Havarija
    To i nije u ingerenciji međunarodnih organizacija jer ne utiče na međunarodni plovni put već se odnosi na priobalno područje. Nema tu nikakve teorije zavere nego je sušta realnost. Našli način. Prvo smenili sopstvenog direktora Voda Vojvodine (SNS-ovac koji nije hteo da dozvoli potop u najavi), pa posle i ova bruka sa "Jaroslavom Černijem".
  • @Havarija

    24.07.2021 08:27
    Kakve teorije zavere, majko mila. Bravo, šta je sledeće? Srbija (SNS) će da "privatizuje" i međunarodne institucije i organizacije poput onih kojima je Dunav preokupacija delovanja??? Ne vidim da se oni negativno izjašnjavaju, mora da su i oni botovi ili članovi SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti