Direktor Urbanizma: Kamenička ada napadnuta ilegalnom gradnjom, počeo bih brzo to da rešavam

Direktor "Urbanizma" Dušan Miladinović kaže da je Kamenička ada napadnuta ilegalnom gradnjom kao i Kamenjar.
Direktor Urbanizma: Kamenička ada napadnuta ilegalnom gradnjom, počeo bih brzo to da rešavam
Foto: 021.rs
"Nama je ideja da se ne raširi divlja gradnja, koja je već počela da se širi. Tamo sigurno ima više od 100 nelegalnih objekata, šume su iskrčene. To sve u narednim koracima treba da se vrati na početni položaj, pa onda da vidimo kako ćemo raditi ono što je zamišljeno planskim dokumentom", poručio je Miladinović prilikom predstavljanja studije hidrološkog uređenja u zoni Kameničke ade i Ribarskog ostrva.
 
Upitan kako bi rešio taj problem, odgovorio je da bi uklanjao nelegalne objekte.
 
"Da mene pitate, a na meni baš i nije odluka, ja bih to počeo brzo da rešavam, što znači uklanjanje nelegalnih objekata, jer napadanje javne svojine je krivično delo", dodao je Miladinović.
 
On izražava nadu da se Kamenička ada neće pretvoriti u novi Kamenjar.
 
"Zbog svih tih silnih objekata, ali i zbog toga što se oni ograde svojim ogradama, iskrčen je veliki deo šume. To treba da se obnovi i treba da se popišu objekti. Građevinska inspekcija je do sada radila svoj posao, više od deset objekata je bilo srušeno. Kada će ponovo akcija, ne znam. Jednostavno, oni niču brže nego što grad to uspeva da reši. Pošto je to prostor koji je zavučen, teško pristupačan, nemoguće je da građevinska inspekcija na toliku veličinu grada, sa tim brojem inspektora, konstantno obilazi taj teren", dodao je Miladinović.
 
Ipak, ukazao je i na to da je donošenje odluke da neki objekat bude srušen postupak koji traje, dodajući da se nada da će uklanjanje nelegalnih objekata biti rešeno planskim dokumentom.
  • Cale

    24.07.2021 13:04
    Krenulo, prvo okrenuti jedne protiv drugih pa izgraditi novo betonsko naselje.
  • Đarko

    24.07.2021 10:04
    Radovi za Galens
    Treba srušiti te ograde i brvnare ali ne da bi se posadilo drveće nego da se poseče sve ostalo i izbetonira sve da Galens može da lepo napravi novu Grbavicu na vodi.
  • Ns

    24.07.2021 08:35
    Krenite od naselja KIP Sr. KAMENICA. sad nasipaju teren i sire se u Dunav u samoj krivini na raskrsnici ka Beocinu za gradnju velikog objekta. A i POP hill je mimo svih DUP i PDR KIP po kome dozvoljeno je maksimalno 480m2 na parceli na samo 2 nadzemna nivoa. Prodjite putem za Popovicu i vidite sta sve inspekcija tolerise i ne rusi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti