Poskupeli radovi: Vanredno iz budžetske rezerve još 211 miliona za kovid bolnicu u Novom Sadu

Više od 1,5 milijardi dinara vanredno je, iz tekuće budžetske rezerve, u toku prethodne dve nedelje usmereno za gradnju kovid bolnice na Mišeluku.
Vlada Srbije je u dva navrata preusmerila namenska sredstva namenjena pomoći privredi za oporavak od epidemije kovid bolnici u vojvođanskoj prestonici. Prvi put, pre dve nedelje, to je učinjeno i tako što je novac oduzet iz budžeta planiranog za Banku reproduktivnih ćelija, otkrila je Nova ekonomija
 
Tada je ukupno 1,4 milijarde dinara prvo preneto u tekuću budžetsku rezervu, a potom usmerena Ministarstvu odbrane, koje je odgovorno za projekat kove kovid bolnice. 
 
Sada je Vlada Srbije ponovo preusmerila namenska sredstva - iz Ministarstva privrede je preneto ukupno 211 miliona dinara u tekuću budžetsku rezervu, a potom je taj iznos raspoređen Ministarstvu odbrane "radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava" za izgradnju kovid bolnice na Mišeluku.
 
Zbog čega se javljaju ovi enormni, nepredviđeni troškovi u izgradnji bolnice u ovom trenutku nije poznato. Gradilište je pre nekoliko dana obišao ministar odbrane Nebojša Stefanović i najavio završetak za 1. septembar, kao i da zgrada "niče kao iz vode".
 
Država će, uključujući ove vanredne troškove, za gradnju kovid bolnice ukupno izdvojiti više od pet milijardi dinara - prethodno planiranih 4,15 milijardi i novoopredeljenu sumu. Grad Novi Sad će, barem za sada, izdvojiti 249,8 miliona dinara za prateće radove i komunalno opremanje.
  • Dragan

    27.07.2021 16:07
    Ah
    Otkad se limena konzerva zive bolnica ?Na Batajnici zidovi od stiropora i gipsa otpadaju.Već 10% soba i ordinacija zaključano zbog raznih "investicija".
  • Borax

    26.07.2021 20:01
    Planiranje u ekonomskom tigru
    Setite se sanacije plivačkog bazena i spremite se za još bacanja narodnih para.
  • Istorija

    26.07.2021 19:37
    Zbog povecanja cene radova na izgradnji nove bolnice u Beloj Crkvi od 3 miliona dinara za vreme DSa, SNS je neke ljude oterao u zatvor. Videcemo kako ce proci ovi njihovi nakon pada sa vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti