Prijave roditelja novosadskih mališana za subvencije za privatne vrtiće od 2. avgusta

Roditelji koji nisu uspeli da na konkursu upišu dete u vrtiće "Radosnog detinjstva" imaće mogućnost da se od 2. avgusta prijave za subvenciju za boravak u privatnom vrtiću.
Prijave roditelja novosadskih mališana za subvencije za privatne vrtiće od 2. avgusta
Foto: Pexels
Za subvenciju mogu da se prijave roditelji mališana uzrasta od šest meseci do polaska u osnovnu školu.
 
Zahtevi se podnose od 2. do 31. avgusta Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, na pisarnici u Gradskoj kući, a podnosilac zahteva dužan je da uz zahtev priloži očitanu ličnu kartu, odnosno raseljeničku legitimaciju.
 
Zahteve podnose kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece, s obzirom na to da rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. avgusta 2021. godine. 
 
Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.
 
Obrasci zahteva preuzimaju se u Gradskoj kući, onlajn OVDE ili u vrtiću koji dete već pohađa.
 
Finansijska podrška isplaćuje se u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku (SPD obrazac).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti