Grad ponovo pokušava da uzme u zakup 36 vozila na tri godine

Grad Novi Sad je ponovo raspisao javnu nabavku za zakup 35 automobila i jednog kombija na period od tri godine.
Grad ponovo pokušava da uzme u zakup 36 vozila na tri godine
Foto: 021.rs
Tender je raspisan nakon što je prvobitna javna nabavka, procenjena na 90 miliona dinara bez PDV-a, poništena jer jedina ponuda nije ispunila konkursne uslove, što je u većini slučajeva bio nedostatak gumenih patosni u vozilima. 
 
Ovaj novi tender je raspisan nakon što je Gradsko veće po drugi put u ovoj godini smanjilo vrednost nabavke sa prvobitnih 92 miliona na samo 15 miliona dinara. 
 
Kako Novi Sad u novom tenderu uzima u zakup isti broj vozila, sa istom specifikacijom i konkursnom dokumentacijom, izvesno je da je vrednost nabavke ista, s tim da će se plaćanje obaviti u tri budžetske godine.  
 
Grad ugovorom predviđa da u 2021. godini izdvoji 15 miliona dinara, a da potom ostatak isplati u 2022. i 2023. U ugovoru se kaže i da "ukoliko usled objektivnih okolnosti, koje ne zavise od volje naručioca (Novog Sada), u 2022. i 2023. godini, ne budu obezbeđena sredstva za ove namene, ugovor će se smatrati raskinutim u pogledu pojedinačnog vozila danom isteka roka za koji je plaćena zakupnina, i neće se smatrati da naručilac nije ispunio svoje ugovorne obaveze." 
 
Kao i u prvoj neuspeloj nabavci, Grad pokušava da uzme u zakup 11 automobila u srebrno metalik boji sa benzinskim motorom od minimum 900 kubika, 10 automobila u beloj akrilnoj boji sa benzinskim i motorom na gas minimalne snage 1.350 kubika, kao i osam crnih metalik automobila sa dizel motorom od 1.950 kubika. Planiran je operativni lizing nad četiri limuzine u crnoj metalik boji sa dizel motorom od minimum 1.950 kubika koje su najverovatnije namenjene za duža putovanja, jer se za njih traži i navigacioni sistem sa mapom Evrope. 
 
Tender obuhvata i zakup još dva vozila, u srebrno metalik boji, sa nešto snažnijim motorima. Na kraju, u zakup se uzima i teretno vozilo - kombi.
 
Rok za dostavljanje ponuda je 27. avgust u Službi za zajedničke poslove u Žarka Zrenjanina 2a. 
 
Kažimo i da je zimus kada je 021.rs otkrio da Grad planira da izdvoji 750.000 evra za nova vozila, gradonačelnik Miloš Vučević izjavio da se radi o neophodnoj nabavci jer je poslednja veća kupovina vozila bila pre gotovo deceniju, za vreme njegovog prethodnika, te da postoji potreba za obnovom voznog parka. 
  • Dragan

    29.07.2021 19:07
    Eh
    Vozni park britanske kraljice nije obnavljan 23g,vizni park švedskog kralja nije obnavljan 18g.I ni jedni nemaju plan da će ga skoro menjati.Ah da ni Bajden ne menja vizni park.Poslednji put kupili za vreme predsednika Buša zbog 11 septembra i to samo pet vozila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti