Petak je, konačno, tu. Gde možete da idete, a šta da izbegnete

Malo stvari je izvesno u životu, ali barem možemo sa sigurnošću da kažemo da posle četvrtka dolazi petak.
Petak je, konačno, tu. Gde možete da idete, a šta da izbegnete
Foto: 021.rs
Eto, toliko je barem sigurno. Kao što je sigurno i da petak volimo. Petak i subotica su omiljena deca jedne sedmice, dani u kojima se stvaraju priče koje ćete prenositi kolegama i koleginicama na poslu u ponedeljak.
 
I biće sunčano
 
Maksimalna dnevna temperatura, kaže dobri RHMZ, biće 34 stepena Celzijusa, a minimalna 20. Na sajtu RHMZ među sličicama koje pokazuju šta bismo mogli da očekujemo, stoji samo sunce, nigde oblačić neko da nacrta.
 
Dakle, super za plažu, za šumu, za sve osim za asfalt. 
 
Ako, nažalost, niste na godišnjem odmoru ili nemate osam godina i na raspustu ste (realno, nema šanse da imate osam godina, zar ne?), onda znači da ujutru morate na posao. Ako krećete između sedam i osam časova, biće podnošljivo, oko 25 stepeni Celzijusa.
 
Već posle 10 sati iznad 30 stepeni i sve do 13 časova rašće temperatura. 
 
Ukoliko idete na plažu, ne zaboravite kremu za sunčanje. Vodu uvek imajte pri ruci, pa nemate osam godina da vam takve savete dajemo!
 
Je l' radi ovde neko nešto?
 
Po svemu sudeći, u Novom Sadu rade samo pisac ovih redova i vi, dragi posetioci i posetiteljke 021.rs.
 
Dobro, evo rade i radnici EPS-a. A kad oni rade, to znači da će neko da bude u mraku. Na kratko bez struje će ostati pojedini stanari Svetojovanske i Đurđa Brankovića.
 
Rade i putari, čineći da vruć asfalt bude još više vruć. Podsetnik na radove u Radomira Raše Radujkova, pa oni koji idu na Novo naselje sa Detoša treba da znaju da će u jednom momentu morati da dobrano uspore i pređu u suprotnu traku.
 
Takođe, u Vodovodu opet apeluju da smanjite potrošnju vode, kako se ponovo ne bismo suočili sa restrikcijama.
 
Gde da "prosipate korake"
 
Postoji jedna velika prevara 21. veka, a u pitanju su "Guilty pleasure" žurke. Dakle, okupe se ljudi, puštaju muziku "koju inače ne slušam, keve mi" i bude im lepo. I onda kažu to je "guilty", a u stvari je čist "pleasure". Sve je u redu, slušajte "Varnice" Željka Joksimovića. Been there, done that.
 
E, uglavnom, takvih žurki neće biti sutra, ali će biti u subotu. Na vreme ćemo vas obavestiti.
 
Vodeća imena improvizatorske scene iz Argentine, Velike Britanije i Srbije nastupiće u Kulturnoj stanici Eđšeg, u 20 sati. Sviraće Milana Zarić (harfa), Marina Džukljev (klavir), Leonel Kaplan (truba I elektronika) i Ričard Beret (elektronika).
 
Letnje kuliranje sa Kritičnom masom biće organizovano u Limanskom parku, u 17 časova. Sedite na bajs, pa dođite.
 
Abazija Quintet 2 nastupiće u KC Lab, u 19 časova.
 
Ukoliko ste fan stendap komedije možete prošetati do Pozorišnog kluba Trema, gde će od 20 časova svoj nastup imati poznati Neša Bridžis.
 
Ako, iz nekog razloga, petkom uveče volite da odete u bioskop i pogledate film, možete da svratite do Kulturnog centra Novog Sada, gde se u 21 sat pušta "Dnevnik iz Gvantanama".
 
Ima li kraja ovome?
 
Evo još samo da vas zamolimo da se prijavite na naš newsletter, jer vam svake nedelje ujutru stiže dodatni sadržaj koji su kreirali za vas novinari i novinarke redakcije 021.
 
Prijavite se na newsletter
 
 
 
  • Lale

    30.07.2021 08:36
    Limandvadržava
    Ja imam 8ipo godina i uživam dok čitam ove vesti svaki dan.
  • Djavo na lopati

    30.07.2021 08:01
    Svidjaju mi se ovi tekstovi! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.