Sreda donosi sve i svašta - od nestanka vode, preko izmena saobraćaja, do filmskih premijera

Sreda dolazi u raskoraku između radnih obaveza i maštanja o vikendu. Već smo tu, na pola puta.
Sreda donosi sve i svašta - od nestanka vode, preko izmena saobraćaja, do filmskih premijera
Foto: 021.rs
Kao što smo već naveli nekom prilikom, sredu je najbolje preseći nekim druženjem. To znači odradite smenu, odmorite i uveče na neku večeru, koju ne pravite vi, naravno.
 
U svetu se mnogo vrednuje brza reakcija, brz odgovor. Zato kad vas neko priupita nešto, budite blaženi brzim odgovorom, recite - "ne znam". Naučio nas je tome Mark Tven. 
 
Ali ono što znamo jeste kakvo nas vreme očekuje.
 
Dva oblačka
 
RHMZ za sredu najavljuje temperaturu sa maksimalnih 31 stepenom Celzijusa. Minimalna temperatura će biti pravi gušt - 18°C.
 
Na svom sajtu su nacrtali i sunce sa dva oblačka, što znači da nas očekuje pretežno sunčano vreme. 
 
Od početka ove sedmice ako se u jutarnjim satima uputite negde vreme bude i više nego prijatno. Kako i ne bi bilo kad su to kratkotrajni momenti proleća u avgustu.
 
U sredu dan možete i da iskoristite za odlazak na Štrand ili u park, ukoliko imate vremena, na godišnjem odmoru ste ili na pauzi od ispita. 
 
Večernja temperatura će biti nešto viša od one uz koju lagodno zaspimo, ali nam u pomoć pristiže povetarac. 
 
Plamene zore
 
Pričali smo prethodnih dana kako se malo "zakočilo" sa radovima i sada je neko "odvrnuo slavinu". Ima mnogo toga. Ali da krenemo redom.
 
Prvo - voda. Novo naselje i Detelinara neće imati u sredu tople vode, zbog radova na distribucije, ali će stići u poslepodnevnim satima.
 
Režim saobraćaja u Ulici Polgara Andraša biće izmenjen od srede zbog izgradnje vrelovodnog priključka na broju 10. Za vreme radova biće zauzeta jedna saobraćajna traka uz pomenuti objekat i saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.
 
Nije to jedina izmena saobraćaja. Kreću radovi i u Danila Kiša, pa će u ovoj ulici biti privremeno zabranjen saobraćaj, u delu od Ulice Braće Ribnikar do Gogoljeve, uključujući i raskrsnicu ulica Danila Kiša i Gogoljeve. 
 
U sredu će bez struje biti Jožefa Marčoka, 1300 kaplara, kao i pojedine ulice u Sremskoj Kamenici
 
Trebalo i da znate da je zahvaljujući "povoljnoj epidemiološkoj situaciji" ponovo počela naplata parkinga kod Sajma. Pola godine je bio besplatan, ali više ne. 
 
Štogođ
 
Ako ste planirali negde da idete, imate gde.
 
"Kviz na slovo" organizovaće se, kao i svake srede, u Radio Cafeu (Miletićeva 45). Atmosfera je uvek fantastična, a ako želite da učestvujete, potrebno je da se prijavite
 
Premijera filma "Soliskin" Vere Kulić biće organizovana u Crnoj kući, sa početkom u 20 sati.
 
U Kulturnoj stanici Svilara je spreman letnji bioskop za francuske filmove. U sredu se gleda "Good luck Algeria", u 21 čas.
 
Ukoliko vam je do žurke u KC Lab se organizuje Zalazak, sa početkom u 18 časova. 
 
U seriji razgovora "Kad se setim Karlovačke..." u sredu će govoriti redovna profesorka na Odseku za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Gorana Raičević. Razgovaraće se u Muzeju Vojvodine, u 20 časova.
 
I još samo ovo
 
Za dodatni sadržaj našeg medija zapratite nas i na Instagramu:
 
 
 
  • Sunčica

    04.08.2021 01:04
    Milina je čitati ovakav pregled dana, jedva čekam sledeći. Najlepše hvala autoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.