Strategija za četvrtak - sakriti se od kiše, otići na Vošu, posetiti Intergalaktički festival

Četvrtak je dobar dan. Kao kad se približavate obali pa osetite more, tako i kad dođete četvrtak već možete da "namirišete" vikend.
Strategija za četvrtak - sakriti se od kiše, otići na Vošu, posetiti Intergalaktički festival
Foto: 021.rs
Međutim, u četvrtak neće biti baš morski dan. Četvrtak vas podseti da ste borci i borkinje koji su izgurali još jednu radnu nedelju i u petak, nakon još malo "borbe", sledi zaslužena nagrada, koja pripada svim osvajačima. 
 
Kao i u filmovima, šta je finalna bitka bez malo kiše?
 
Tako je, kiša
 
Ako odete na sajt Republičkog hidrometeorološkog zavoda lakše ćete naći biografiju direktora Jugoslava Nikolića nego prognozu za vaš grad. Nije šala, proverite. 
 
Ali, eto, mi smo se uvežbali, znamo prečice, pa vam otkrivamo da će u četvrtak biti maksimalnih 29 stepeni Celzijusa, dok će minimalna temperatura biti 19°C. 
 
Najavljuju se i poslepodnevni pljuskovi. Između ostalog, za četvrtak RHMZ najavljuje kratkotrajne vremenske nepogode, to što nisu naveli gde, manje je važno.
 
Nebo će se razvedrititi koliko-toliko u večernjim satima, a temperatura će biti prijatna i osvežavajuće. 
 
Radovi
 
U sredu je bilo nekoliko izmena saobraćaja, pa ako treba podsetnik, imate ga na OVOM LINKU.
 
Dok se podsećate, stižu nove promene. Autobusi GSP-a na linijama 51a, 51b i 52 od četvrtka, 5. avgusta privremeno će promeniti trasu kretanja zbog izgradnje kanalizacione mreže u Omladinskoj ulici u Veterniku. Ove linije će skratiti trasu i saobraćati Ulicom kralja Aleksandra (neće saobraćati: Školskom, Braće Tokin, Omladinskom ulicom).
 
Za sada nema najava isključenja vode, ali zato je planirano da nekoliko ulica ostane bez struje. U pitanju su Balzakova, Narodnog fronta, Jožefa Marčoka, 1300 kaplara, kao i delovi Futoga i Rakovca.
 
Gde ići, šta raditi
 
Iako je četvrtak, nema baš mnogo događaja, ali uvek se u nekoj bašti kafića može pronaći akustični bend opremljen setom letnjih balada.
 
Svakako, prvo mesto na koje bi valjalo da se ode jeste stadion Vojvodine, jer "stara dama" igra utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije, protiv austrijskog LASK-a. Utakmica počinje u 19 časova.
 
Šestočasovni program se organizuje u Crnoj kući, gde će se održati Intergalactic tribe fest. Biće dosta muzičara, a nastupi startuju od 17 časova.
 
"Vodi me na Jadransko more" pevala je Ekatarina velika, možda će to u četvrtak, na krovu Promenade, pevati i tribute bend IQV. Koncert počinje u 20 sati.
 
Boki C kvartet nastupiće u KC Lab, sa početkom u 19 časova. 
 
Ako ste propustili...
 
Ako ste prepustili da se prijavite na naš newsletter u kojem svake nedelje dobijate pregled sedmice i dodatni sadržaj, evo prilike: 
 
Prijavite se na newsletter
 
 
 
  • Vlada

    05.08.2021 11:22
    Niko sa trunkom mozga i samopoštovanja neće potrošiti dan gledajući dodavanje lopte u društvu urličućih huligana i teških kriminalaca.
  • teps

    05.08.2021 08:06
    trenutne vremenske prilike su na
    rhmz > aktuelni podaci > vreme u srbiji
    dakle, odmah ispod direktora
    sta ce slika direktora na homepage stranici, umesto na "about us" stranici, to se i ja pitam lol al eto tu smo - gde smo

    inace, konstantno jahanje rhmz-a da "ne valjaju jer nikad ne ubodu prognozu" samo pokazuje da postoji trzisni prostor da neko od vas udje u taj posao i obezbedi javnosti precizne i korisne i svakako bitne podatke. i samim tim zaradi, pa izvolite saznajte koliko je to jednostavno ili komplikovano
  • Jelena

    04.08.2021 23:18
    Ovo za RHMZ ste potpuno u pravu :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti