FOTO: Održan protest "Pravda za Ninu" u Petrovaradinu

Porodica i prijatelji okupili su se i večeras u Petrovaradinu na mestu gde se dogodila nesreća u kojoj je poginula Nina Rađenović.
FOTO: Održan protest "Pravda za Ninu" u Petrovaradinu
Foto: 021.rs
Oko 50 okupljenih građana više od dva sata blokiralo je Preradovićevu ulicu u Bloku 8.
 
Oni protestom "Pravda za Ninu" traže da se pritvori osumnjičeni vozač. Prvi protest održan je pre nedelju dana. 
 
Večerašnji protest završen je oko 22:15h, a građani kažu da se nadaju da će njihov zahtev biti ispunjen.
 
Okupljanje su najavili i za sledeći petak u isto vreme na istom mestu.
 
 
Podsetimo da je Nina Rađenović nastradala 6. juna oko 21 čas kada je na nju, dok je prelazila Preradovićevu van pešačkog prelaza, naleteo audi koji je dolazio iz pravca Novog Sada. 
 
Devojka je preminula posle nekoliko sati u Urgentnom centru, a policija je dan posle podnela krivičnu prijavu protiv P.R. zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. 
 
On tada nije saslušan, a porodica nastradale devojke je na protestu ispričala da su dobili informaciju da je to zato što je prvo zamenik tužioca bio na godišnjem, a potom i advokat osumnjičenog i da bi tek trebalo da se pojavi u tužilaštvu 8. septembra.
 
U međuvremenu, nakon protesta, porodica je pozvana u tužilaštvo i tada su informisani da je osumnjičeni ipak ove nedelje saslušan i da je tužilaštvo zatražilo pritvor.
  • ja

    09.08.2021 11:33
    dokle vise
    svi samo ponavljaju kako je prelazila van pesackog prelaza kao da je na pesackom prelazu neko bezbedan i kao da svi odreda propustaju pesake na pesackom. Desava mi se da sviraju iza mene kad propustim pesaka na pesackom. Mnogo bitno gde prelazite kad vas i inace niko ne sljivi kao pesaka
  • Talac

    07.08.2021 14:39
    Mentalitet "uvek je drugi kriv" ovde jako dobro dolazi do izrazaja. Sta znam, mene su vaspitali da uvek prvo proverim sebe. Ja sam, na primer, ucio svoje dete da se ulica prelazi na pesackom. Takodje ga ucim da kad je za volanom obrati paznju na pesake.
  • Немам речи

    07.08.2021 13:53
    ....
    Става сам као неко ко је правник у овој земљи да судство не може да функционише докле год се народу дозвољава да утиче на правосудне органе оваквим скуповима и разноразним притисцима. Извршилац овог дела је признао кривичмо дело, није побегао са лица места... Довољно да нема услова за притвор, свакоме то може да се деси. Одговорност је подељена, оштећена је била дужна да иде на пешачки прелаз, осумњичени је био дужан да поштује прописану брз. Још једном понављам немој те људи дозвољавати себи да осуђујете, оптужујете, има ко је за то задужен.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti