Galens: U interesu Novosađana da se gradi moderna infrastruktura

Kompanija Galens reagovala je na današnji tekst objavljen na portalu 021.rs pod naslovom "U planu obimno uređenje zbog Galensovog kompleksa na Podbari".
Galens: U interesu Novosađana da se gradi moderna infrastruktura
Foto: 021.rs
U pomenutom tekstu navodi se da gradski urbanisti traže firme koje će da izvedu obimne radove na uređenju dela Podbare, u produžetku Pavla Stamatovića, a u krugu Galensovog kompleksa u izgradnji "Kej Garden Residence". 
 
Pitanja u vezi sa ovim radovima poslati su Gradskoj upravi, koja je izbegla da odgovori na pitanje da li se zemljište uređuje zato što kompanija Galens na tom lokalitetu gradi jedan od svojih mnogih kompleksa. Iako su pitanja u vezi sa ovim poslom poslata i kompaniji Galens nekoliko dana pre objavljivanja teksta, oni su se odlučili na reakciju tek nakon pojavljivanja članka.
 
U odgovoru kompanije Galens navodi se kako se u tekstu "ističu potpuno netačne informacije u vezi sa projektom kompanije". 
 
"Parterna uređenja u svim našim kondominijumima isključivo finansira i izrađuje naša kompanija i to na osnovu projekata naših arhitekata, a sve u cilju da budućim stanarima zajednički prostor bude obogaćen zelenilom, klupama, pešačkim stazama... Okolni prostor, pa i saobraćajnice oko parcela koje su u vlasništvu investitora, deo su javnog prostora čije opremanje je isključivo u nadležnosti Grada Novog Sada. Radovi koji se izvode oko kompeksa 'Kej Garden Residence' izvode se po programu uređivanja građevinskog zemljišta, a ne željama investitora", navode u Galensu.
 
U pomenutom tekstu novinarka 021.rs nije se ni bavila parternim uređenjem Galensovih "kondominijuma", već infrastrukturnim uređenjem za šta je raspisana javna nabavka. Takođe, nejasno je na koje "potpuno netačne informacije u vezi sa projektom" se misli, s obzirom na to da su informacije koje su isključivo u vezi sa Galensovim projektom uzete sa njihovog sajta. 
 
U kompaniji dodaju i kako "nema nikakve razlike između uređenja javnih površina oko njihove parcele sa bilo kojim sličnim radovima oko parcela nekih drugih investitora". 
 
"Zato smatramo krajnje neprofesionalnim da pišete kako se javne površine uređuju isključivo zbog našeg objekta. Za Vašu informaciju, naša kompanija 'Galens Invest' je samo u poslednje tri godine uplatila preko milijardu dinara u budžet grada na ime komunalnih i raznih drugih taksi a za pomenuti 'Kej Garden Residence' uplaćeno je dva miliona evra, što demantuje Vaše pretpostavke da grad ima troškove pri gradnji naših objekata, već je potpuno suprotno jer se upravo iz tih uplaćenih taksi izrađuju saobraćajnice širom grada. Smatramo da je svim Novosađanima u interesu da se u Novom Sadu gradi moderna infrastruktura, posebno saobraćajnice, jer to obezbeđuje i bolji kvalitet života u urbanoj gradskoj zajednici", zaključuju u Galensu.
 
Dok se građevinska kompanija bavi ocenjivanjem profesionalnog ili neprofesionalnog novinarstva, treba ukazati na to da se u opisu postojećeg stanja, u javno dostupnoj dokumentaciji u vezi sa radovima, doslovce navodi kako je "izgradnja stambenih objekata namenjenog višeporodičnom stanovanju u produžetku Ulice Pavla Stamatovića uslovila neophodnost infrastrukturnog opremanja predmetnog lokaliteta".
 
Time koliko sredstava Galens izdvaja za ispunjavanje svojih obaveza 021.rs se nije ni bavio. 
  • Vanja

    16.08.2021 12:51
    Kvalitet Galens gradnne
    Zgrade su ocajnog kvaliteta, idu na kupovinu dobre lokacije i spoljašnju šminku. Sav materijal plocice, plasticne cevi u kupatilu, radikatori su najjeftini i ocajnog su kvaliteta. Zido i pucaju, cuje se komsijski telefonski razgovor , cela RS se doselila u u Ns i njove komekse. Ne moze se živeti od nekulture ,bahatosti i primitivizma. 1 m² je zato 2.200 € . Ima daleko kvalitetnijih zgrada i gradjevinskih kompanija u Ns. Samo niko ( osim Novosadjana ) ne kapira ogromnu razliku u kvalitetu stadogradnje i novogradnje. Hvala Bogu pa nama Novosadjanima ostaje da veci izbor da starogradnje. Jeziv kvalitet a cene kidaju uši.
  • NS

    13.08.2021 11:48
    Braca Galic
    Videcemo vase zgrade za 10-15 godina,na sta ce da lice!!!!?
  • Starac

    13.08.2021 07:37
    Bahato
    Profesionalne patriote se bahate

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti