VIDEO: Požar na deponiji u Novom Sadu uglavnom ugašen, pogledajte snimak iz drona

Požar na Gradskoj deponiji jutros je skoro potpuno ugašen i samo se video slabiji dim sa polja 1 koje se i zapalilo u ponedeljak oko 16:30 časova.

Kako se uverila ekipa 021.rs, jutros se iznad deponije video slab dim, što je i bilo očekivano, jer je kod ovakvih požara na smetlištima nekada potrebno i po više od jednog dana da se potpuno zaguši plamen i dim.

Na terenu su i dalje vidljive razne ekipe javnih preduzeća koje rade na gašenju požar.

JKP "Čistoća" nije prestala sa redovnim poslovima na odnošenju smeća iz Novog Sada, jer polje na kojem je gorelo više desetina kvadrata je već dugi niz godina neaktivno i ne koristi se za odlaganje otpada. 

Iako za sada nema nikakvih zvaničnih informacija o uzrocima požara, nezvanično se može čuti da se sumnja da se radi o samozapaljenju i da se upalio lako zapaljivi metan koji se probio iz donjih slojeva, što je već godinama i uzrok požara na deponiji. 

Ovakvi požari su na novosadskoj deponiji povremeni, a uglavnom se dešavaju leti, kada su visoke temperature. Poslednji veći je zabeležen 2019, a radnici sa kojima je 021.rs pričao su naveli da im se čini da je ovo daleko manji požar nego neki raniji.

Kako je izgledao požar na deponiji u ponedeljak oko 21 čas, pred sam zalazak sunca, pogledajte na snimku dronom koji je ustupljen 021.rs. Autor videa je Đorđe Mladenović.

Dodajmo da su iz Gradske urpave u četvrtak na licu mesta naveli da su angažovani vatrogasci, Čistoća i mehanizacija drugih JKP, kao i nekoliko privatnih preduzća i da se očekuje da za nekoliko sati, prvenstveno nasipanjem zemljom, bude zagašen požar, a da je moguće da će dim biti vidljiv i duže jer je na požarima na deponiji nekad potrebno i po nekoliko dana da se potpuno ugase.

  • Hemija

    11.08.2021 09:10
    Jutros se na N.naselju osetio smrad neke teške hemije.
    Ne liči na smrad sa deponije, ni na smrad spaljenih guma u Beočinskoj cementari, što se često dešava.
    Ovo je neki novi smrad.
    Da li nas prskaju bojnim otrovima?
    Ne bi bilo čudo, jer ovo je očigledno biološko-hemijski rat.
  • Q

    10.08.2021 13:43
    @kakaprda
    To smrdi komunalna koalicija SNS i LSV Nenada Čanka.
  • Zokins

    10.08.2021 13:29
    smrad
    Još se oseća u vazduhu od deponije smrad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti