FOTO: Sanacija bazena na Spensu - pogledajte kako izgledaju radovi na "rekonstrukciji vol. 2"

Radovi na sanaciji sanacije zatvorenog bazena na Spensu i dalje su u toku.
Novi radovi na zatvorenom bazenu na Spensu trebalo bi da su u toku već dva meseca.
 
Kako sve to izgleda, nakon što je prva rekonstrukcija loše izvedena, javnost i nema najbolji uvid, jer se ne novinarima ne dozvoljava obilazak radova zato što bi mogli da "ometaju izvođače radove".
 
Kao i kod prvo rekonstrukcije, radove obavljaju iste firme - Max Cor (nosilac posla), Bulevar Company i Dehidra 021. One imaju još oko dva meseca. Za prvu traljavu rekonstrukciju izvođači su uzeli 124 miliona dinara, a onda su se ograđivali. 
 
  
 
Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković podelio je na društvenim mrežama fotografije radova na Spensu. 
 
Da su radovi na rekonstrukciji katastrofalno izvedeni otkrio je 021.rs početkom januara, iako se vlast pre toga pohvalila završenim radovima. Ispostavilo se da je daleko od toga, pa se sada svi radovi izvode ponovo. Portal 021.rs otkrio je da je došlo do prelivanja vode iz bazena, pucanja dna, popucalih tribina, objekat je prokišnjavao. 
 
  
 
Firme koje su bile plaćene da nadziru radove, "Ensol" i "Quiditta", ćutale su o svemu, kao što su ćutali i gradonačelnikovi podređeni.
 
Nakon čitave bure koja je došla godinu dana nakon skandala sa zagađenom vodom, analizu propusta uradili su stručnjaci sa Fakulteta tehničkih nauka, ujedno predstavivši moguća rešenja. Izabrana je na kraju kompletna ponovna rekonstrukcija. Za katastrofalno urađen posao niko nije odgovarao.
  • Miki

    14.08.2021 12:45
    Namerno ne zele da ga poprave da bi imali izgovor da ga sruse. Kazu Spens je stari objekat treba da se rusi, mozda su i u pravu ali mi BOLJI NEMAMO sve sto Novi Sad dobija su hiljade i hiljade novih stanova i nista vise sva igralista su ogradili (Sajmiste, Partizan, Mladost...) a ni jedno novo igraliste nisu napravili, o uredjenoj zelenoj povrsini da ne govorimo....
  • Djins

    13.08.2021 08:59
    Pametnjakovici
    Najjadnije je sto "pajser" hoce da pokrije bazen na Sajmistu. Gde ce nam onda biti otvoreni bazen?
    Bolje nista ne diraj! Nadam se da ce ljudi spreciti jos jednu promasenu investiciju i kradju u namestenim poslovima gde se novosadjani pokradu!
  • @Igor

    13.08.2021 08:33
    malo je i za lobistu
    Po to logici rok upotrebe SPENS-a je bio 30 godina!?
    To je baš neodmereno i za lobistu rušenja i izgradnje radi "ugradnje".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti