Bazen na Novom naselju i "eko-džihadisti": "Investitori neće da grade, nemaju ekonomski motiv"

Stanovnici Novog naselja već se godinama unazad nadaju da bi jednog dana mogli da dobiju bazen na uglu Bulevara Jovana Dučića i Bate Brkića.
Bazen na Novom naselju i "eko-džihadisti": "Investitori neće da grade, nemaju ekonomski motiv"
Foto: 021.rs
Svoja nadanja zasnivaju na najavama koje su mogli da čuju prethodnih godina, ali osim rupe koja je bila iskopana za bazen, ništa se nije dogodilo. 
 
Parcela se nalazi u vlasništvu kompanija "Delhaize Serbia" i "Capitel light team", preduzeće koje je 2012. godine osnovao bivši savetnik gradonačelnika Slobodan Milić Bocara, a u kojem danas nema vlasničkog udela. 
 
Zemljište bi urbanističkim planom trebalo da bude namenjeno za sportsko-rekreativne i komercijalne sadržaje. 
 
Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je motivisanost investitora da se tu izgradi bazen nula odsto i da neće da ga grade. 
 
"Postoji predlog urbanista, pošto više od deset godina zemljište nije privedeno nameni, da se kroz urbanistički plan predvidi da jedan deo ostane bazen, a deo postane stambeni prostor, kako bi investitor bio motivisan da to izgradi. Neko će reći da mi pogodujemo nekome, a možemo da kažemo i da nećemo nikome da pogodujemo i bazen očigledno neće biti izgrađen. Nemate pravni instrument da ih naterate da izgrade bazen. Oni su kupili parcelu, njihovo je vlasništvo, mogu da grade samo ono što je po urbanističkim planovima i ne moraju ništa da grade", kaže gradonačelnik Miloš Vučević.
 
Parcelu na Novom naselju je 2006. godine kupio slovenački "Tuš", koji je u međuvremnu propao. Radovi nisu napredovali dalje od bazenske školjke, koja je postala napuštena rupa. Tek 2016. je građevinska inspekcija naložila zatrpavanje rupe duboke dva metra, ali ni taj posao nikad nije završen.
 
"Sada imamo bazen za krokodile, komarce i ne znam kakve atraktivne životinje. Ovi 'eko-džihadisti' bi rekli da je to biodiverzitet. Imate građane koji očekuju da to pitanje bude rešeno. Mislim da treba da nađemo kompromisno rešenje, svestan toga da će biti priča kako opet nekom pogodujemo, ali ne znam kako da izađemo iz te situacije. Niti sam to prodavao, niti sam predvideo šta da tamo bude, možda je GUP polazna osnova da to rešimo", kaže Vučević.
 
Vučević je zaključio da investitor nema nikakvog ekonomskog motiva da gradi bazen, te da bi omogućavanje izgradnje stambenog kompleksa možda dobio motiv. 
  • Telep

    18.08.2021 18:20
    @Glup sam
    A jesi li ikada razmišljao o tome da je u vreme kada se pravio npr Limnski i drugi parkovi ili Spens , takodje možda bilo "ekonomski opravdanije" na tim mestima graditi neku stambenu zgradu? A!?
  • Natalija

    18.08.2021 16:20
    interes
    pa nek vlada proglasi javni interes i eto vraceno zemljiste gradu.. kada treba otkupjivati parcele za kopanje ruda i minerala onda moze, a za ove ne moze??
  • Makoni

    18.08.2021 12:33
    Poštenke pre sveda
    A jel neko razmišljo da je veća ekonomska oporavdanost da galens ili inobačka tu zgradu naprave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti