VIDEO: Koje veličine treba da bude bicikl?

Ko kaže da veličina nije bitna, taj svakako ne priča o biciklima.
Za bezbednu vožnju morate da znate kako da izaberete pravu veličinu svog dvotočkaša. 
 
Kako da izmerite koji vam broj odgovara i zašto nije pametno da uzimate bicikl od mame, tate ili starije sestre ili brata, Zozon i ekipa naučili su u petoj epizodi serijala "Bezbednost u saobraćaju".
 
 
Zajednički projekat kompanije Mercator-S kroz brend IDEA i Novosadske biciklističke inicijative nastao je sa idejom da se kroz niz aktivnosti unaprede uslovi i aktivnosti za biciklističku zajednicu u Novom Sadu. 
 
Kroz podršku projektu Biciklograd, kompanije Mercator-S i brend IDEA postali su partner Novosadske biciklističke inicijative, a kao najznačajniji projekat izdvajaju serijal edukativnih sadržaja "Bezbednost dece u saobraćaju".
 
Kroz deset kratkih, zabavnih i poučnih videa, Zoran Tegeltija, poznati novosadski umetnik i biciklista, zajedno sa novosadskim školarcima i volonterima Novosadske biciklističke inicijative, se voza kroz grad i rešava češte dileme sa kojima se suočavaju najmlađi učesnici saobraćaja.
 
Teme kojima se epizode bave su: kako se pravilno parkira bicikl, kako se postavlja sedište i kako se bira odgovarajuće sedište, kako se vozi uz brdo, a kako niz brdo, kako da izaberemo pravi bicikl, kako se uči vožnja, gde se vozi bicikl i mnoge druge teme.
  • Sale NS

    23.08.2021 21:11
    Bicikl se podesava tako sto kad sednete na sic ispruzenom nogom mozete normalno da dodirujete pedalu bicikla, to je optimalna visina za podesavanje bicikla.
  • BB

    23.08.2021 18:40
    Najsrdačnije podržavam
    Ovu seriju obrazovnih emisija o biciklovima.
    Sugestije:
    Objasnite im zašto je ta visina optimalna
    Koristite jednostavan jezik
    Veličina rama je najvažnija (ne samo visina sica). Zbog položaja tela 1. u vožnji kao i 2. prilikom stajanja.
    Pozz
  • Marija

    23.08.2021 14:19
    Bravo
    I hvala na korisnim informacijama i edukaciji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti