Bez obaveštenja o radovima na Bulevaru Evrope, nastale velike gužve u saobraćaju

Radovi na početku Bulevara Evrope, kod Galensovog kompleksa, potrajaće do kraja nedelje, saznaje 021.rs u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).
Bez obaveštenja o radovima na Bulevaru Evrope, nastale velike gužve u saobraćaju
Foto: 021.rs

Ovi radovi koji nisu najavljeni, osim što je GSP obavestio o promeni trasa pojedinih linija autobusa, i izvode se u jednoj traci prometnog bulevara, počeli su početkom ove nedelje i izazvali su saobraćajne gužve na ukrštanju Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, Ulice cara Dušana, Ive Andrića, kao i na ukrštanju Ive Andrića, Heroja Pinkija i Bulevara patrijarha Pavla.

U UGZI-ju za 021.rs navode da se radi o izgradnji saobraćajnih površina, vodovoda, fekalne i atmosferske kanalizacije i javnog osvetljenja u Ulici Aranji Janoša, u delu Bulevara Evrope i delu Ulice cara Dušana.

Ove radove izvodi "Put-invest" koji je posao dobio na tenderu, a počeli su još 8. februara ove godine, ali su morali da budu prekinuti zbog gradnje stambenih zgrada u blizini.
 
"Radovi su privremeno bili obustavljeni zbog izgradnje objekta visokogradnje i nemogućnosti pristupa terenu. Radovi su nastavljeni u utorak, 24. avgusta nakon što su se stekli uslovi za nastavak istih. Trenutno se izvode hidrotehnički radovi, odnosno priključenje novoizgrađene kanalizacione mreže na postojeću, zbog čega je privremeno obustavljen saobraćaj na jednoj kolovoznoj traci na delu Bulevara Evrope. Ova faza radova biće završena do kraja tekuće nedelje tako da će od ponedeljka biti uspostavljen redovan režim saobraćaja na ovoj lokaciji", navode u UGZI.
 
U Upravi kažu i da izgradnja saobraćajnih površina u Ulici Aranji Janoša, koji su i dalje u ugovorenom roku, neće uticati na odvijanje saobraćaja na Bulevaru Evrope i mole sugrađane za razumevanje i strpljenje, uz apel da izbegavaju ovaj deo bulevara i da koriste alternativne pravce.
 
Ovi radovi, kod Galensovog kompleksa "Avenija Garden Residence", vredni su 72,2 miliona dinara sa PDV-om, a rok za izvođenje je 210 dana.
  • Nikola

    29.08.2021 07:51
    Odgovor za Hjkk
    Sve loše što se dešava u gradu potiče baš od takvih kao ti! I ja sam dođoš od pre 20 godina ali sam došao sa poštovanjem i ljubavlju prema Novom Sadu. Ako misluš da je rušenje svih bitnih odrednica ovog grada napredak a podizanje ogromnih solitera dobitak, prevario si se. Pa to je početo davnih dana ali se odustalo jer su ljudi shvatili kuda sve to vodi pa nisu pravljeni novi bulevari koji su srušili 10% grada. Svi gradovi koji drže do sebe čuvaju svoju arhitektonsku istoriju. To što si došao iz tvog rodnog sela i sada misliš da je rušenje prava stvar je ono što uništava ne samo grad već i kompletan kulturni milje ovoga grada! Takve kao ti postavili ste da upravljaju gradom i videćemo dokle će se stići a popravke tu nema! Ali džaba takvima govoriti!
  • Zbogom pameti

    26.08.2021 21:29
    Znaci ovo je neverovatno. Juce se zatekoh tamo. Pola sata mi trebalo da odem na cara dusana, pa posle pola sata na futoskoj kod drugog gradilista.
    Nigde table da je bul cara lazara slep!!!!
    Pazi celu traku zatvorili, a nisu prebacili bas jednu u kontra smer.
    I bas se cekalo sada da se uradi sve to.
    Svaki galensov objekat ima paralelno radjenu javnu infrastrukturu.
    Zar vas nije malo sramota, a i galens?
  • Iva

    26.08.2021 16:15
    Šta se čudite?
    Pa vidite ovog monstruma što izniče na Bulevaru kod Lasla Gala? Čak su i iznad ulice natakli zgradu, a trotoar i bic. stazu zagradili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.