U kovid bolnici u Novom Sadu primljeno 216 medicinara, konkursom traženo više od 1.100

Klinički centar Vojvodine zaposliće u novoj kovid bolnici na određeno 216 medicinara koji su primljeni putem konkursa, a na kojem se tražilo 1.143 medicinska radnika.
U kovid bolnici u Novom Sadu primljeno 216 medicinara, konkursom traženo više od 1.100
Foto: 021.rs
Čini se da odaziv na konkurs nije bio zadovoljavajući po svim kategorijama medicinara za kojima se traga.
 
Konkretno, putem konkursa se tražilo 20 specijalista interne medicine, a primljeno je njih dvoje. Primljeno je petoro specijalista radiologije na 16 otvorenih mesta, dok je primljen samo jedan infektolog na poziciju za osam izvršilaca.
 
Popunjena su dva od četiri mesta za specijaliste opšte hirurgije, jedan specijalista laboratorijske medicine na dva slobodna mesta, kao i jedan neurolog na poziciji na kojoj su planirana četiri neurologa.
 
Popunjene su sve 32 pozicije za doktore medicine, kao i jedna pozicija za magistra farmacije i šest pozicija za medicinske biohemičare. Popunjene su i pozicije za farmaceutske tehničare - njih 10 je zaposleno na šest meseci.
 
Primljena je i 71 medicinska sestra, ali se konkursom tražilo njih 811. Uposleno je i traženih 30 fizioterapeutskih tehničara.
 
Pregledom traženih i popunjenih pozicija vidljivo je da će kovid bolnici, na duži ili kraći vremenski period, nedostajati 927 medicinara na različitim pozicijama. Njih ustanova može da zaposli i u narednom periodu, dok se sada primljenim na određeno ugovori mogu produžavati.
 
Klinički centar Vojvodine je na odvojenom javnom oglasu tražio i 142 administrativna radnika na rad do tri meseca. Rezultati tog oglasa još uvek nisu javni.
 
U Kliničkom centru Vojvodine nisu odgovorili na pitanja 021.rs o broju prijavljenih kandidata za rad u novoj kovid bolnici, te koliko kandidata nije ispunilo uslove.
 
Kovid bolnica trebalo bi da bude završena do 1. septembra. Uređenje okoline nove ustanove na Mišeluku Grad je završio pre dve nedelje.
 
Uzimajući u obzir ogromna naknadna i nikada objašnjena izdavanja za radove iz republičkog budžeta, izgradnja ovog objekta će koštati gotovo šest milijardi dinara. Prvo je saopšteno da će bolnica koštati 4,15 milijardi, ali se iz budžeta i odluka Vlade vidi da je opredeljeno 3,5 milijardi dinara. Potom je iz budžetske rezerve početkom juna dodato još 1,37 milijardi dinara, zatim polovinom istog meseca dodato je još 211 miliona dinara, da bi početkom avgusta bilo izdvojeno još 440 miliona dinara.
 
Bolnica će imati 220 kreveta na intenzivnoj i 404 kreveta na poluintenzivnoj nezi, a kako je planirano, osim bolničke zgrade koja će imati tri lamele, imaće i kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu i prostor za medicinske gasove uz prateće parkinge i druge saobraćajne površine.
 
U samoj bolnici će biti i dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta.
  • Dr Igy

    05.12.2021 05:54
    Ja sam se zaposlio kao lekar u toj bolnici pre dva meseca. Nisam stvarno imao nikakvu vezu, niti sam clan bilo koje stranke. Za druge ne znam, ali kazem vam zkako sam ja dosao. Verujem da su i drugi isto tako dosli. Inace lekari su ovde jako ljubazni i strucni. A inace, radi se bas puno. Pozdrav za neinformisane.
  • Milica

    31.08.2021 14:31
    Veza
    Ništa nemože pošteno veze stranka postavlja moj sin čeka posao. Iako završio fakultet
  • KCV

    29.08.2021 22:50
    Pa naravno da nema specijalista jer da bi se postap specijalista prvo moras da budes u radnom odnosu na neodredjeno vreme. Normalno je da sansu dobiju doktori medicine bez islustva a da poso vode iskusni lekari iz KCV i drugih zdravtsvenih ustanova. A vama svima koji pisete iz eu bih prvo naplatio svaki dinar koji je drzava ulozila u vas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti