Nakon medicinara, kovid bolnici na Mišeluku nedostaje i tehničko osoblje - nema majstora

Kovid bolnici na Mišeluku, osim manjka medicinskog osoblja, nedostajaće i tehničko osoblje.
Nakon medicinara, kovid bolnici na Mišeluku nedostaje i tehničko osoblje - nema majstora
Foto: 021.rs
Kroz konkurs za posao u novoj kovid bolnici u Novom Sadu nisu popunjena sva radna mesta. 
 
Na 142 upražnjenja mesta u administraciji i tehničkim poslovima, primljeno je 100 osoba. 
 
Ovo je i dobar procenat zapošljavanja jer su pronađene dve trećine radnika, dok je u medicinskom delu situacija znatno lošija - na 1.143 radna mesta izabrano je 216 medicinara, o čemu smo već pisali.
 
Kada se pogleda struktura primljenog pomoćnog osoblja na svih devet pozicija u administraciji su zaposleni traženi radnici.
 
U tehničkom delu, gde treba da bude 133 ljudi, nedostajaće 42 radnika, ali bi bolnica ipak mogla da počne da radi i sa nedostatkom tehničkog osoblja, jer je za gotovo sva sistematizovana radna mesta nađen bar po jedan radnik. 
 
Iz odluke o prijemu radnika se vidi da su popunjena mesta iz dela koji se odnosi na informatiku, ali da nedostaje deo majstora. 
 
Tako nedostaju dva domara, odnosno majstora održavanja za klimatizaciju, grejanje, hlađenje i ventilaciju jer je zaposlen samo jedan od troje traženih. Zatim nije primljen ni jedan radnik od pet traženih na radno mesto "tehničar investicionog i tehničkog održavanja i održavanja uređaja i opreme - VKV rukovalac toplovodnom kotlarnicom i postrojenjima medicinskih i tehničkih gasova". 
 
Takođe, nedostaje jedan vatrogasac, pošto je primljeno njih četvoro od pet traženih, a nije zaposlen ni jedan od dva tražena domara/vodoinstalera, a isti slučaj je i sa bravarima, dok je od dva stolara zaposlen samo jedan. 
 
Kovid bolnici na Mišeluku će nedostajati i po jedan moler i jedan zidar. 
 
Kada je u pitanju odeljenje kuhinje, tu je od traženih pet kuvara/poslastičara zaposleno njih četvoro. Međutim, nije nađen nijedan traženi mesar. 
 
U vešeraju je od 19 traženih tehničara za održavanje odeće posao dobilo 10 radnika, dok je od 19 pomoćnih radnika na nezi bolesnika na ostalim bolničkim odeljenjima zaposleno osmoro. Na konkursu je od traženih 27 serverki zaposleno njih 23, a nedostajaće još jedan spremač/spremačica jer je od pet traženih zaposleno njih četvoro. 
 
Sa svim pomoćnim osobljem biće potpisani ugovori do tri meseca.
 
Kovid bolnica bi trebalo da bude završena do 1. septembra. Uređenje okoline nove ustanove na Mišeluku, Novi Sad je završio pre dve nedelje.
 
Izgradnja ovog objekta koštaće gotovo šest milijardi dinara. Najpre je bilo saopšteno da će radovi koštati 4,15 milijardi, ali je potom cena postepeno uvećavana. 
 
Bolnica će imati 220 kreveta na intenzivnoj i 404 kreveta na poluintenzivnoj nezi, a kako je planirano, osim bolničke zgrade koja će imati tri lamele, imaće i kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu i prostor za medicinske gasove uz prateće parkinge i druge saobraćajne površine.
 
U samoj bolnici će biti i dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta.
 
Planirano je da dok traje epidemija objekat radi kao deo KCV-a kao kovid bolnica, a da posle postane Gradska bolnica. 
  • Hm

    31.08.2021 03:20
    Otvaramo bolnicu bez servurki, kuvara, majstora na održavanju , med. tehničara i bez lekara. Ma bravo.... Ko dospe u nju neka je Bog u pomoći, trebaće mu
  • Voja

    30.08.2021 09:57
    Majstorija
    Ne treba majstora, ovi sa opšte prakse koje prebacuju u epidemiologe mogu biti i majstori.To je samo još jedan kurs i sve je pod kontrolom.
  • Rodjo

    28.08.2021 17:20
    bolnica
    ce biti otvorena pod moranje, a da li ce biti radnika na odrzavanju to nikog ne interesuje ! Ide zima treba odrzavati grejanje itd.Rekao sam pre skoro 3 meseca,da ce se zaposliti sluzbenici, njih je lako pronaci ,ali radnika nema !Kao i u svim JP-JKP ima previse zaposlenih ali radnika nems 30%,zve ostalo su zali boze ! Docekacemo i da nam otkazuju ostali radnici, jer ljudi nece da rade za minimalac, smanjite cate neradnike ,povecajte plate radnicima,jednostavno resenje !Sva JKP imaju problema jer nema radnika(Novisad),ko god da kaze da nema problema, taj debelo laze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti