FOTO: Počinje gradnja petospratnog kompleksa na Rumenačkom putu, investitor ekspresno do dozvola

Priprema terena za izgradnju duplog stambenog kompleksa na Rumenačkom putu, na lokaciji prethodno predviđenoj za gradski sportski park, uveliko je u toku.
FOTO: Počinje gradnja petospratnog kompleksa na Rumenačkom putu, investitor ekspresno do dozvola
Foto: 021.rs

Investitor je, kako je 021.rs pisao, novoosnovana firma "NS Square". Firma je osnovana krajem januara, a već je počela da gradi velike stambene komplekse na atraktivnoj lokaciji.

Na zelenoj površini niče ukupno 983 stanova i prostori za 25 lokala, ukupna spratnost je P+Pp+4+Pk(5). Građevinska dozvola za prvu fazu radova izdata je za svega tri dana - investitor je podneo zahtev 24. jula, a građevinsku dozvolu dobio već 27. jula. Pritom je "NS Square" platio doprinos za uređenje građevinskog zemljišta u iznosu od 417,1 miliona dinara, kao i pripadajuće takse. 

U prvoj fazi gradiće se petospratnice od 13 lamela sa ukupno 546 stanova, 787 garažnih mesta i 19 poslovnih objekata, a ukupna vrednost investicije je 2,3 milijarde dinara bez PDV.
 
 
Radovi su zvanično prijavljeni nadležnoj gradskoj upravi 26. avgusta. Trebalo bi da počnu 6. septembra i da se završe istog datuma naredne godine.
 
Urbanistički projekat za ovu investiciju privatnika Komisija za planove razmatrala je sredinom maja. Do kakvih se zaključaka došlo na tom razmatranju nije poznato jer je taj deo sednice bio zatvoren za javnost. 
 
Ove parcele godinama su nekada važećim Planom generalne regulacije prostora za mešovitu namenu između Futoške, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara bile predviđene za izgradnju gradskog sportskog parka. Namena je promenjena u "nova stambena zona" 2018. godine, definisana je maksimalna spratnost, kao i obaveza očuvanja zelenila (konkretno, trostrukog drvoreda sibirskog bresta).
 
Građani su već sredinom maja primetili građevinske mašine na ovoj lokaciji.
  • Sajlovo

    08.01.2022 10:18
    Arheoloski park
    Nedavno sam citao da se na toj lokaciji pravi arheoloski park. Lokalitet bogat istorijskom kulturnom bastinom se pretvara u stambeni kompleks.
  • MilaNS

    01.09.2021 12:38
    Sve se moze
    Zamisli da si drzava kao sto nisi, pa da pita prvo finansijska i poreska inspekcija odakle novoosnovanoj firmi pare za izgradnju tolikih stanova? I onda ce oni reci ljudi su uplatili avansno i onda sve to sto placaju avansno, u kesu naravno , pitas odakle rodjo? Tri gradilista tako i resio si sve, ali onda nema procenata za ove sto ih ocekuju.
  • Dino

    01.09.2021 10:27
    Još malo
    Nećete još dugo,budite sigurni i počnite da uzimate bromazepam da se naviknete,jer ćete biti oterani " onom " motkom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti