FOTO: Novi Sad dobio nova, autentična parkirališta za bicikle

Novosadski biciklisti dobili su potpuno nova, autentična i neobična parkirališta za bicikle, koji su svojevrsno umetničko delo.
FOTO: Novi Sad dobio nova, autentična parkirališta za bicikle
Foto: 021.rs
Za dizajn ovih bajk rekova zaslužan je novosadski umetnik i ljubitelj biciklizma Zoran Tegeltija, koji je u saradnji s galerijom "Noa Kuf", Novosadskom biciklističkom inicijativom i kompanijom IDEA ostvario još jedan od ciljeva za unapređenje biciklizma u Novom Sadu.
 
Ovi zanimljivi i korisni rekovi postavljeni su kod Kulturne stanice "Svilara" u Đorđa Rajkovića 6b, Arhiva Grada Novog Sada u Filipa Višnjića 2a, na Sunčanom keju i kod Kulturne stanice "Bukovac" u Karađorđevoj 76.
 
Osim biciklističkih skulptura s praktičnom funkcijom za sve dvotočkaše, IDEA je obogatila dva svoja prodajna objekta sa biciklističkim servisima za "prvu pomoć" na putu. Novi servisi nalaze se na Sunčanom keju i na Bulevaru oslobođenja 27.
 
Ova jedinstvena parkirališta za biciklove samo su jedan u nizu poteza aktivne zajednice da se unapredi položaj biciklista u Novom Sadu, gradu koji trenutno broji više od 40.000 dvotočkaša. Bicikl je u Novom Sadu prevozno sredstvo za svaki dan, te je bitno edukovati i nove generacije biciklista o obezbednom ponašanju u saobraćaju.
 
 
Zato su Mercator-S kroz brend IDEA i Novosadska biciklistička inicijativa pripremili i serijal korisnih video-uputstava za mlade bicikliste i biciklistkinje o bezbednosti u saobraćaju, pravilnoj vožnji, održavanju bicikla i drugim temama o kojima detaljnije saznajte OVDE.
 
Bicikl je rekreacija i uživancija, a "đir bajsom" će vam biti mnogo prijatniji uz savete koji se nalaze u jedinstvenom Biciklističkom vodiču kroz Novi Sad, koji su pripremili Slaviša Starčev i Doris Milešević u izdanju Kuće Čuvarkuće.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti