U Novom Sadu sve više zaraženih kovidom, u pitanju mahom nevakcinisani koji su bili u Crnoj Gori

U nedelju u kovid ambulanti od 326 pregledanih građana njih 153, odnosno skoro polovina bila je pozitivna na koronu, čime se nastavlja konstantno povećanje zaraženih u novom talasu, saznaje 021.rs.
U Novom Sadu sve više zaraženih kovidom, u pitanju mahom nevakcinisani koji su bili u Crnoj Gori
Foto: 021.rs
Direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Veselin Bojat kaže za 021.rs da se uglavnom radi o nevakcinisanim građanima i da veliki deo i dalje čine oni koji su bili na odmoru u Crnoj Gori, Turskoj iili Grčkoj, s tim da je polovina došla iz Crne Gore, pa iz ostalih zemalja.
 
On objašnjava da je dobro što među obolelima preovlađuju osobe koje imaju blaže simptome, navodeći da je od 153 novozaraženih u nedelju samo njih četvoro moralo da bude poslato u kovid bolnicu na Mišeluku, kao i da se u 99 odsto slučajeva radi o nevakcinisanim osobama. 
 
Bojat za 021.rs kaže da je situacija ozbiljna i da se povećava broj ljudi koji se javljaju na preglede, kao i procenat zaraženih među njima, ali da još nema potrebe da se produži radno vreme ambulante, koje je trenutno od 7 do 20 časova. 
 
On dodaje i da se svaki dan registruje desetak slučajeva kovida kod dece i da dalje važi protokol da roditelji mališane za koje se sumnja da su oboleli vode prvo kod svojih pedijatara, a u svakoj ambulanti postoji prostorija za izolaciju gde se obavljaju pregledi i testiranja brzim antigenskim testom.
 
Direktor Doma zdravlja je u ponovio apel sugrađanima da se vakcinišu, dodajući da je dve doze u Novom Sadu do sada primilo više od 170.000 građana, a u proteklih tri nedelje treću dozu 14.000 osoba.
 
Prema njegovim rečima, u Novom Sadu nema Astrazeneka vakcine, Sputnjika ima samo za treću dozu, dok Fajzer i Sinofarm ima za sve doze. 
 
On kaže da se vakcinacija redovno radi na punktu u ambulanti na Novom naselju, u Tržnom centru Promenada, kao i u vakcinalnom autobusu koji je uglavnom sada ispomoć na Novom naselju, dok popodne radi i punkt u ambulanti "Jugovićevo" na Detelinari u Ulici Tarasa Ševčenka.
 
Do kraja nedelje u centru grada u Apolu centru će biti otvoren novi punkt za vakcinaciju, a u toku je i završetak dogovora oko punkta za Veternik.
  • Mirjana

    07.09.2021 12:24
    Slučajno
    Papir trpi sve, slučajno znam jako puno onih koji su vakcinisani završili na Mišeluku, tako da te Vase cifre i procenti su puko slovo na papiru...
  • Dr

    06.09.2021 22:40
    Doleteli bolesni sa temperaturom iz Egipta. Na aerodromu gurnuli potvrdu o vakcinaaciji i prosle.... Bez izolacije i testiranja... Ali sa upalom pluca i bolnicom.... Pitam se da li bas svako i bolestan ulazi u zemlju, ne testiraju se ostali putnici..... Ovako nema kraja coroni.. Dokaz da vakcinisani obolevaju prenose a njih niko ne kontrolise...
  • Naselje

    06.09.2021 18:46
    @ana
    Hvala ti što si razotkrila svecke moćnike

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti