Novosadski Pokret socijalista traži da se LSV izbaci iz gradske vlasti, Mirović i Dveri prozivaju

Gradski odbor Pokreta socijalista, koji je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, zatražio je da se Liga socijaldemokrata izbaci iz vlasti u Novom Sadu zbog nedavnih aktivnosti Nenada Čanka.
Novosadski Pokret socijalista traži da se LSV izbaci iz gradske vlasti, Mirović i Dveri prozivaju
Foto: 021.rs
Boravak predsednika LSV Nenada Čanka na Cetinju izazvao je pažnju na srpskoj političkoj sceni. I dok predstavnici vlasti čestitaju na ustoličenju mitropolita Joanikija, stižu osude toga što je Čanak viđen sa Milom Đukanovićem. 
 
Čankovi nedavni potezi bili su razlog za oglašavanje koalicionih partnera u Novom Sadu, stranke Aleksandra Vulina - Pokreta socijalista. Po rečima predsednika GO Pokreta socijalista Dejan Lasica, Čanak je učestvovao u "širenju nacionalne i verske mržnje na anti-srpskim demonstracijama na Cetinju". Iz tog razloga, Liga socijaldemokrata Vojvodine bi trebalo da bude izbačena iz gradske vlasti, smatra on. 
 
"Ono što je Čanak podržao na Cetinju, sutra bi se desilo i u našem gradu kada bi postojala njegova izmišljena 'vojvođanska nacija', pa je ovo ozbiljno upozorenje koje ne smemo da ignorišemo... Novosađani ne treba više da crvene od stida pred celim srpskim svetom, jer se u vlasti Novog Sada nalazi Đukanovićev saborac", kažu u Pokretu socijalista.
 
Zbog učešća Čanka u dešavanjima na Cetinju oglasio se i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, koji je rekao da se "u poslednjih gotovo šest godina Vojvodina vratila istinskom srpskom identitetu, u zajedništvu sa manjinskim identitetima".
 
"Lažni ekstremisti više ne stanuju u njenoj administraciji i ne učestvuju u njenim odlukama niti će učestvovati u pokrajinskoj vlasti dok sam na njenom čelu", kaže Mirović.
 
Gradski odbor Dveri u Novom Sadu navodi da "dok Mirović poručuje da Čanak više nikada neće biti deo pokrajinske vlasti dok se on bude pitao, njegov stranački kolega, potpredsednik SNS, licemerno se zgražava nad nasiljem, a Čanka koji je to potpirivao drži u vlasti u Novom Sadu". 
 
"Odnose među predstavnicima vlasti u Vojvodini, a posebno na relaciji Vučević - Mirović, SNS treba da reši unutar svoje stranke, a ne da uznemiravaju građane koji se već nedaljama pitaju ko sve ovo radi i po čijem nalogu... Jasno je da Miloš Vučević ne sme ili neće da izbaci Čanka iz vlasti u Novom Sadu, kao što ni Ana Brnabić neće ili ne sme da smeni ministarku Čomić... Nenad Čanak, kao Vučevićev koalicioni partner, svojim delanjem je na Cetinju osramotio sve Novosađane i za to treba da bude odgovoran onaj koji je sa njim formirao vlast u Novom Sadu", zaključuju u Dveri.
  • Novosađanin

    07.09.2021 06:38
    ...
    Taj pokret se pita u gradu kao prase u neoplanti :)
  • Знате шта

    07.09.2021 00:04
    Им'о би ја штогод каз'ти
    Чанак је Војвођа'н к'о што сам ја Американац! Нек'иде, лепо, у прадедовину па нек' виче: "Лика република!"
  • T

    06.09.2021 19:04
    T
    Daj narodu,zabavu i politiku za meze dok inflacija skace! 30 godina,jasu ovaj ludi narod,jedni te isti dok ludi narod generacijama uziva u tome! Ali kakav narod takvi politicari i vlast! Nema nama zaista spasa i zasluzeno cemo nestati! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.