U gradsku kasu se slilo 18,7 milijardi za pola godine, Novosađani savesni građani

Skupština grada će u sredu razmatrati izveštaj o budžetu grada za prvih šest meseci ove godine.
U gradsku kasu se slilo 18,7 milijardi za pola godine, Novosađani savesni građani
Foto: 021.rs
Sam izveštaj o budžetu grada za prvih šest meseci govori da se u kasu slilo nešto više od 18,7 milijardi dinara, što je za oko 11 odsto više od planiranog za ovaj period. 
 
Novosađani su se ponovo pokazali kao odlični poreski obveznici, jer je porez na imovinu platilo više građana nego što se očekivalo. Takođe, uplate drugih poreza su više od očekivanog, a primetan i povećan dotok novca od poreza na zarade, što kazuje da u vojvođanskoj prestonici ima posla. 
 
Nasuprot tome, trošilo se manje. Potrošeno je nešto više od 10,7 milijardi dinara, odnosno 63,9 odsto planiranog. Drugim rečima, za prvih šest meseci je utrošena trećina planiranih rashoda. 
 
Kao i prethodnih godina, loš rezultat je zabeležen kod kapitalnih ulaganja, koja su na nivou od oko 20 odsto, a neke čak i na nula odsto, posle prvih šest meseci. 
 
Glavni problem sa kapitalnim ulaganjima je taj što se čekaju javne nabavke, a plaćanja sleduju uglavnom tek nakon završenih radova, što će se osetiti u drugoj polovini godine ili u završnom računu budžeta. 
 
S druge strane, sve plate i druga lična davanja su isplaćena. Podsetimo da je gradski budžet sa suficitom iz prošle godine planiran u iznosu većem od 33,5 milijardi dinara. 
 
Šta će još biti na sednici Skupštine grada, čitajte OVDE.
  • Dragan

    07.10.2021 13:29
    Ah
    A ja jadan mislio grad radio,investirao,sva industrija radi i puni kasu kad ono ništa.Presipanje iz šupljeg u lrazno i pranje novca.
  • Marta

    07.09.2021 12:28
    Ha!
    Kao i uvek, mi placamo, a drugi ... njima se otpise!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.