Sedmoro dece obolele od kovida u Dečijoj bolnici, imaju srednje tešku kliničku sliku

Sedmoro dece obolele od kovida koja imaju srednje tešku kliničku sliku trenutno je na lečenju u Dečijoj bolnici.
Sedmoro dece obolele od kovida u Dečijoj bolnici, imaju srednje tešku kliničku sliku
Foto: 021.rs
Kako za 021.rs navode u ovoj ustanovi, sva deca imaju upalu pluća, što je i razlog za hospitalizaciju.
 
Uprkos tome, deca su stabilnog opšteg stanja.
 
"Dnevno imamo na pregledu do desetoro dece koja imaju kliničku sliku korone i nakon pregleda, ako su dobrog opšteg stanja, puštamo ih na kućno lečenje sa preporukom o izolaciji", navode u Dečijoj bolnici.
 
Ovo su samo podaci o deci iz Vojvodine koja imaju srednju do tešku kliničku sliku budući da, kako objašnjavaju u ustanovi, deca sa lakšim slikom bivaju pregledana u domovima zdravlja.
 
"Ono što je izvesno, mnogo više je dece sa simptomima korone u ovom talasu nego proletos", dodaje za naš portal portparolka Dečije bolnice dr Andrea Đuretić.
 
Kako je direktor Doma zdravlja "Novi Sad" dr Veselin Bojat rekao za 021.rs u ponedeljak, svakodnevno se registruje oko 10 slučajeva kovida kod dece, a na snazi je poseban protokol koji predviđa da se roditelji s detetom prvo jave pedijatru.
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u utorak je naveo da je dan ranije na kovid19 testirano 30 dece - 18 je bilo pozitivno, mahom đaci srednje škole i osmog razreda osnovne škole, sa blažom kliničkom slikom.
  • Bora

    09.09.2021 09:01
    Svako forsira svoj stav,tako da,šta bude biće!!!
  • ZX

    08.09.2021 19:46
    Avaxi u šoku
    Nezgodna ova naša deca, i ona se okrenuše protiv prepametnih antivaksera. Moramo bolje da ih vaspitavamo.
  • DR.Djorde

    08.09.2021 17:36
    Neverovatno
    Zena mladja od mene 9god. prelezala koronu i 1 mes. bila zakovana za krevet. Mi svi u kuci vakcinisani sem zene i dece. I zamislite svi vakcinisani zdravi i zivi. Samo smo tad izolovali decu kod zeninih roditelja i isli su onlajn. I ove bi god ali drzava nije dozvolila i sad jedino strahujemo za decu. Pa ko je kriv?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.