Šta donosi četvrtak - od izmena saobraćaja, preko isključenja, do filmske premijere

Pred nama je četvrtak koji nema mnogo toga da ponudi, tako da je sve na vama.
Šta donosi četvrtak - od izmena saobraćaja, preko isključenja, do filmske premijere
Foto: 021.rs
Kada pogledate rubriku "Na današnji dan" i od događaja tu samo ratovi. Ima rođenja, ima smrti, ali nigde da se desilo nešto, već samo da se desila "ova bitka", završen "onaj rat", okončana "opsada tog grada". 
 
Evo, recimo, 9. septembra 1907. godine završen je šahovski turnir u Karslbadu. To je istorija, male stvari. Što bi rekla grupa iz Feral Tribune-a, "Make Laugh, Not War".
 
Vreme
 
Prema najavama RHMZ, najviša temperatura četvrtka pred nama biće 26 stepeni Celzijusa, dok će najniža biti 11 stepeni.
 
Kao što je bio slučaj i sa sredom, tako će i u četvrtak biti pretežno sunčano, a onda nas za vikend očekuje samo vedro nebo.
 
A i biometerološka situacija je, kaže RHMZ, takođe povoljna za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. To znači da je četvrtak namenjen za uživanje svih. 
 
Šta je još dobro znati?
 
Ako često koristite autobus onda je dobro da znate da autobusi GSP-a na linija 3, 3a, 6, 9, 9a, 60, 61, 62, 63, 64 i 69 od 9. do 12. septembra menjaju trasu kretanja zbog održavanja koncerata klasične muzike "Korzo".
 
Privremeno će biti zabranjen saobraćaj u delu Bulevara Mihajla Pupina, od raskrsnice sa Ulicom Žarka Zrenjanina do raskrsnice sa ulicama Pionirskom i Jovana Đorđevića. Izmenjen režim saobraćajnih linija važi od 8 časova 9. septembra do 23:59 časova 12. septembra. Kako će se tačno kretati autobusi detaljno pročitajte na OVOM LINKU.
 
Kako i uvek, tu su isključenja struje. Bez nje će na nekoliko sati biti delovi Radničke, Lovćenske, Stražilovske, Bulevara cara Dušana, te pojedini delovi Čortanovaca i Sremskih Karlovaca.
 
Isključenja vode za sada nema, tačnije nema najava. Ono što je pravilo jeste da se svakodnevno pojavi neka havarija. 
 
Inače, dobro je znati i da možete da učinite nešto dobro. Malom Novosađaninu Aleksi Kosanoviću potrebna je pomoć kako bi samostalno mogao da hoda. Kako možete da pomognete, pogledajte OVDE.
 
Gde ići?
 
Nema baš mnogo događaja u Novom Sadu u četvrtak. Opcija su uvek kafići u čijim baštama u večernjim satima možete da čujete laganu muziku.
 
Vinile će u KC Lab puštati DJ Novak, sa početkom u 19 časova.
 
Svečana akademija povodom 100 godina od rođenja Miroslava Čangalovića održaće se u Srpskom narodnom pozorištu, u 17 sati.
 
Ukoliko želite film, u bioskopu KCNS možete premijerno da pogledate dokumentarni film "Skok" koji prati priču o velikom povratku košarkašice Nataše Kovačević. Projekcija je u 19 časova.
 
Ukoliko ste propustili
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.