FOTO, VIDEO: Stubovi na Limanu tokom noći ponovo ofarbani u boje trobojke

Stubovi zgrade "Park City" na Limanu ponovo su ofarbani u boje trobojke, nakon što su građani angažovali molere da ih prekreči.
FOTO, VIDEO: Stubovi na Limanu tokom noći ponovo ofarbani u boje trobojke
Foto: 021.rs
Kako su za 021.rs rekli Limanci, prekrečene stubove do ponoći nije niko dirao, ali kada su se probudili videli su da je na njima novi sloj kreča, ponovo u crveno-plavo-beloj boji. 
 
Nepoznati počinioci su se trudili da posao obave brzo, jer se tragovi boje vide po trotoaru i travi. 
 
Zgrada "Park City" ima više nadzornih kamera koje sa svih uglova mogu da snime šta se dešava ispred poslovnih prostora, ali izgleda da "noćne molere" to nije zabrinulo. 
 
 
Podsetimo, građani i korisnici poslovnih prostora su u četvrtak angažovali molere koji su stubove ove zgrade vratili u prvobitno stanje, nakon što su bili ofarbani u boje trobojke. Oslikavanje trobojki na Limanu je deo šire akcije, s obzirom na to da su se pojavile na više lokacija na Limanu. 
 
Niko do sada nije preuzeo odgovornost za farbanje zgrada na Limanu 3 i 4 trobojkama, bez prethodne dozvole stanara. Pojedini građani su naprasno pojavljivanje trobojki na zgradama smatrali provokacijom, jer su oslikane u delu grada u kojem su na izborima za mesne zajednice pobedili nestrački kandidati. 
 
 
Savet Mesne zajednice Liman 3 podneo je prijavu po pritužbi građana gradskoj upravi i Policijskoj upravi Novi Sad, tražeći da se vandali koji farbaju fasade pronađu i kazne. Ova mesna zajednica je ispred svojih prostorija istakla zastavu Srbije, uz poruku da sada zastava stoji "na mestu na kom treba da bude".
 
Gradska vlast nije osudila farbanje fasada bez dozvole stanare, dok je gradonačelnik Miloš Vučević poručio da je zabrinut da nekome smetaju trobojke. Pojedine opozicione stranke u Novom Sadu za oslikavanje trobojki optužile su Srpsku naprednu stranku, što je vladajuća partija odbacila. 

Komentari 311

  • Лиманац

    14.09.2021 08:19
    @“Лиманац”
    “Колико знам, није могуће деградирати боју, то је апсурдно. Шта је, досадила прича о бризи за фасаде?”

    Хехехе, очигледно је, да теби пуно тога није јасно……

    Него, што избегаваш одговор, зашто се баш сада кренуло у противзаконито кречење и упропаштавање туђе имовине?
  • Patriot - e

    14.09.2021 03:34
    Infrormacija za neobaveštene
    Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. Praznik je simbolično ustanovljen da se proslavlja na dan kada se obeležava Proboj solunskog fronta . Ako imate nešto protiv slobodno se preselite u bilo koju zemlju u okolini ili Evropi ili širom sveta , jer oni su veće patriote od nas i poštuju svoju himnu , zastavu i svoju zemlju A Vi onda stisnite pa recite nešto protiv njihovih svetinja ako imate pameti i hrabrosti .
  • Лиманац

    13.09.2021 23:57
    @Овај што се представља као ја
    Колико знам, није могуће деградирати боју, то је апсурдно. Шта је, досадила прича о бризи за фасаде?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.