Pretnje Brkoviću nakon poruka o aferama na trobojkama: "Dramatična količina mržnje i pretnje smrću"

Član Stranke slobode i pravde Brajan Brković suočio se sa pretnjama i uvredama putem društvenih mreža nakon što je ispisao nazive afera aktuelne vlasti na stubovima ofarbanim u boje trobojke.
Pretnje Brkoviću nakon poruka o aferama na trobojkama: "Dramatična količina mržnje i pretnje smrću"
Foto: 021.rs
Brković je u utorak, pred obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na stubovima zgrade "Park city", na kojoj su bile oslikane trobojke, ispisao poruke kao što su "Novi Sad na vodi", "Jovanjica", "Krušik", "Doljevac", "Oliver Ivanović"... Na taj način želeo je da ukaže na neke od afera aktuelne vlasti.
 
Nekoliko sati nakon što su poruke ispisane na stubovima, one su uklonjene. Istovremeno, Brkoviću su počele da pristižu pretnje i uvrede putem društvenih mreža.
 
Ovim povodom oglasio se Pokrajinski odbor Demokratske stranke, koji je osudio "jezive pretnje i uvrede kojima je na društvenim mrežama izložen aktivista Stranke slobode i pravde". Kako su naveli, napad na njega je "napad na sve misleće, slobodne i hrabre ljude u Novom Sadu".
 
"Pozivamo sve slobodi privržene ljude u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji da se solidarišu sa mladim političkim aktivistom Brkovićem, koji je imao smelosti da se jasno i glasno suprotstavi besmislenoj i kvazipatriotskoj kampanji Srpske napredne stranke, koja je u bojama srpske zastave išarala delove Novoga Sada, pokušavajući da iza zastava sakrije da se naš grad i cela Srbija nalaze pod okupacijom kriminogene hobotnice koja je celu državu pretvorila u privatno vlasništvo Aleksandra Vučića, njegove porodice i njegovih političkih poslušnika", naveo je predsednik PO Demokratske stranke Nebojša Novaković.
 
U DS-u su naveli da je Brković svojim činom ukazao na to da problem nije odsustvo patriotizma, "nego kriminal enormnih razmera koji razara i političko i društveno tkivo grada i cele zemlje".
 
Osudi se pridružila i inicijativa "Vidi, gari, ne može!", koja je pozvala Novosađane da se solidarišu sa političkim aktivistom.
 
"Pretnje i uvrede su započele nakon što je Brković na jednoj od bezbroj u bojama zastave Srbije prekrečenih javnih površina na Limanu ispisao imena velikih afera naprednjačke vlasti, poput Krušika i Jovanjice, čime je poručio da se - sada, ali i po pravilu - iza naglašenog iskazivanja pseudopatriotizma uvek krije pljačka i korupcija astronomskih razmera. Dramatična količina mržnje, uključujući i pretnje smrću, kojima je Brković izložen, rečito govori u to u šta se naše društvo pretvorilo nakon skoro decenije vladavine Srpske napredne stranke - u društvo nasilja, agresije i antagonizama svih vrsta", saopštila je ova inicijativa.
 
Iz "Vidi, gari, ne može!" podsećaju da mnoge od pretnji koje je Brković primio predstavljaju krivično dleo ugrožavanja sigurnosti, za koje je zaprećena zatvorska kazna.
  • Mastodont

    16.09.2021 11:46
    @Mare

    A šta se ti nerviraš, imate vi svoju zastavu i svoju državu.
  • Čika

    16.09.2021 09:02
    Imam ideju
    Nadam se da čemo se uskoro otarasiti korone. A onda sve kovid bolnice pretvaramo u ludare. Naci pacijenata imamo preko svake mere.
  • Halion

    16.09.2021 06:35
    @Mare
    Ne razumeš. On nije iscrtao ništa po zastavi. Ovo nije zastava. Ovo je krivično delo. Čovek je prosto na to isto krivično delo napisao sva ostala krivična dela za koja je odgovorna ista ekipa koja je crtala ove "zastave". Kompletirao priču, drugim rečima, dodao kontekst, čisto da se razjasni malo situacija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti