FOTO: Dan zastave u Novom Sadu u fotografijama - kako vam izgleda?

Državna i narodna zastava Srbije u Novom Sadu danas su se mogle videti na javnim objektima i po nekom prozoru ili terasi.
FOTO: Dan zastave u Novom Sadu u fotografijama - kako vam izgleda?
Foto: 021.rs
Obeležavanje novog praznika "Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave" u Novom Sadu je proteklo radno, a pozivu vrha države da se kačenjem zastava da doprinos odazvali su se pojedini građani.
 
Obilazeći novosadske kvartove, ekipa 021.rs je primetila da su zastave uglavnom na objektima koji pripadaju javnim ustanovama, ali i na mostovima, stubovima javne rasvete na Bulevaru oslobođenja, Bulevaru Mihajla Pupina i Beogradskom keju, zatim na Gradskoj kući, Banovini, Petrovradinskoj tvrđavi, na jarbolima kod Novosadskog sajma i zgradi DTD-a, gde je smešteno više institucija i ta zgrada je imala verovatno najveću zastavu u Novom Sadu od desetak metara.
 
Osim ovih mesta, zastave su mogle da se vide i na drugim neočekivanim mestima koje su na javnim površinama, kao što su autobuske stanice, saobraćajni znaci ili ograde igrališta.
 
Uz to, zastave su u većem broju istaknute i na prostorijama vladajuće Srpske napredne stranke, u različitim delovima grada. Na privatnim objektima zastave su istaknute u manjoj meri. 
 
 
Pojedini poslovni objekti su istakli zastave, dok su kafići postavljali zastave i u bašte. 
 
Osim zastava Srbije i narodne zastave, bilo je i nekih drugih - poput modifikovane zastave koja se pre nekoliko godina delila navijačima pred fudbalsko prvenstvo, tu su bile i zastave sa ocilom, ali i zastava četničkog pokreta.

Komentari 160

  • @DuleKob,

    19.09.2021 18:27
    ...ej "pametni"...
    da ti,ti što ne čitaš pa veruješ, 'ebla te ta tvoja "država"
  • DuleKob

    19.09.2021 12:48
    Srbija
    Čitam i neverujem, menjali bi državu kao gaće i čarape. Država je jedno a Vlast je drugo, vlasti se menjaju a država opstaje. Kad je neko ko vam odgovara na vlasti država je dobra , a u suprotnom nije i ne volite državu. Da li ste takvi i prema deci ili roditeljima? Da imate obraza ne bi tako razmišljali a kamoli pisali. Studije se svog đona što ga nosite ispod ušiju (obraza) ako ga imate a kamoli znali šta je. Vama su uvek tuđa g.vna slađa, samo ih jedite i pijte vodu da se ne zadavite da bi imao ko da pljuje državu i za 5 i 25 godina. Nije bitna vlast, bitno je ko i po kojoj ceni pljuje.
  • Novosadjanin

    19.09.2021 08:32
    Zenina sestra
    Zastave istaknute, a cene na pijaci i ne bas, jer bi se tako odbile musterije. Kad svemu dignes cenu, ti stavi zastave i tako skreni paznju gradjanima sa gorucih problema dizuci im moral i budeci u njima patriotizam. Vec vidjeno u Nemackoj u vreme ekonomske krize. Oni pametni ce to shvatiti i sto pre potraziti nebo sa zastavama nekih drugih boja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti